Servet Vergisi

Bütçenin rekor açık verecek olması nedeniyle son günlerde servet vergisi uygulanması yolunda bazı öneriler medyada ve sosyal medyada yer almaya başladı.

Servet vergisi; gerçek ve tüzel kişilerin sahip oldukları servetlerine dâhil olan menkul ve gayrimenkul mallar, para ve alacakları üzerinden alınan dolaysız bir vergi çeşididir. Devamlılık gösteren bir vergi olarak alınmak yerine genellikle ülkenin sıkıntılı dönemlerinde, mesela savaş hali, doğal afetler (pandemi gibi olaylar da dâhil), büyük bir ekonomik kriz yaşanması gibi durumlarda geçici olarak uygulanmış bir vergi türü olarak öne çıkmaktadır. En tipik örneği miras bırakanın ölümü halinde varlığının geçtiği mirasçılarına ya da bağışlayanın yaptığı bağış nedeniyle bu mal varlığını edinen kişilere bu varlıklar üzerinden tahakkuk ettirilen veraset ve intikal vergisidir.

Türkiye’de, emlak vergisi, motorlu taşıtlar vergisi ve veraset ve intikal vergisi dışında servet vergisi uygulaması 1942 yılında çıkarılan Varlık Vergisi yasasıyla yapılmıştır. Karşılaşılan büyük eleştiriler sonucu, 1944 yılında, o tarihe kadar tarh edilmiş, ancak tahsil edilememiş vergilerin silinmesiyle Varlık Vergisi uygulaması ortadan kalkmıştır. Kısa süre uygulanmış olsa da Türk maliye tarihinin en kara sayfalarından birisi olarak hatırlanmaktadır.

Emlak vergisi, motorlu taşıtlar vergisi ve veraset ve intikal vergisi bir kenara bırakılırsa, çoğu ülkede olağanüstü hallerde geçici olarak uygulanan servet vergisi, özellikle küresel kriz ve pandemi sonrasında bazı ülkelerde sürekli olarak uygulanan vergiler arasında yer almaya başlamıştır. Avrupa’da bazı ülkeler net servet vergisi adı altında bu vergiyi sürekli uygulamaktadır (net servet; kişinin varlıklarından borçları düşüldükten sonra kalan miktarı ifade ediyor.) Avrupa’da bazı ülkeler de belirli bazı servet kalemleri üzerinden servet vergisi (buna da kısmi servet vergisi diyebiliriz) uyguluyorlar.

Ekte yer alan tablo Avrupa ülkelerinin servet vergisi karşısındaki durumunu gösteriyor (kaynak: Cristina Enache, Wealth Taxes in Europe, 2024, Tax Foundation Europe, February 27, 2024. https://taxfoundation.org/data/all/eu/wealth-taxes-europe-2024/ )

Buna göre Avrupa’daki 32 ülkeden dördünde (Belçika, Fransa, İtalya ve Hollanda) belirli varlıklar üzerine uygulanan kısmi servet vergisi, üçünde de (Norveç, İspanya, İsviçre) net servet vergisi sürekli olarak uygulanmaktadır.

Gerek net servet vergisi gerekse kısmi servet vergisi uygulayan ülkelerin hepsi gelişmiş ülkelerdir. Gelişmiş ülkelerin geri kalanında ve gelişmekte olan ülkelerin hiçbirinde servet vergisi uygulaması yoktur.  

Servet vergisi, uygulanması sıkıntılar içeren bir vergi türüdür. Her şeyden önce böyle bir vergi uygulayabilmek için kayıt dışı ekonominin yaygın olmaması gerekir. Aksi takdirde böyle bir vergi zaten vergiye muhatap olmamayı becermiş bir kesimi kapsamayacağı için vergilemede adaletsizliği daha da artıracaktır. Kayıt dışı kazanç elde etmiş, vergisini ödemeyerek elde ettiği kazancı sistem dışına çıkarmış olanlar vergilendirilmeden kalırken, kayıt içinde olan ve elde ettiği geliri beyan edip vergisini ödemiş olanlar bir kez de servet vergisi ödeyerek cezalandırılmış olacaklardır.

O nedenle bizim gibi kayıt dışılığın yaygın olduğu ülkelerde asıl olan servet vergisi almak değil kayıt dışı kazançları yakalamaya ve vergilendirmeye çalışmak olmalıdır. Bunun da en kestirme yolu geçmişte uygulanan gider beyanı ve servet beyanı esaslarının yeniden vergi sistemine getirilmesidir.

Bütçe açıklarını kapatmanın bir başka yolu da kamu kesimindeki israfın kaldırılmasıdır. Bu, kâğıt, kalem tasarrufuyla değil, korumalar, arabalar, lüks binalar, saraylar, üçer dörder maaşlı görevler gibi uygulamalara son verilerek sağlanabilir. Kamu kesimi (belirli pozisyondaki yöneticiler ve siyasetçiler) lüks harcamalara yol açacak biçimde yaşarlarken vergisini doğru ödemiş kişilere belirli servetlerinden dolayı ek vergi çıkarılması varlık vergisi benzeri bir uygulama olur.

Ek Tablo: Avrupa’da Servet Vergisi Uygulaması:



Avrupa ülkelerinde servet vergisi karşılaştırmaları için kaynak:

https://chasebuchanan.com/wealth-tax-obligations-across-european-countries/



Yorumlar

  1. Değerli yazınız için çok sağ olun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Türkiye'de servet vergisi 1942 yılında esas olarak azınlıklara yönelik Varlık vergisi adıyla getirilmiştir. Başka örneği yoktur. Servetin çok küçük bir azınlığın elinde toplandığı bu ülkede hiçbir iktidar böyle bir vergi getirmeyi göze alamaz.

      Sil
  2. Teşekkürler yazınız için. Vergi vermeyen tonla şirket ve şahsı varken, vergi verene daha da ek vergiler bindirmeye çalışıyorlar. Kendileri hariç herkesi fakirlikte eşitlemeye çalışıyorlar. Bu fikir; halkı fakirleştiren ekonomi politikalarının bir parçasısadece.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle. Bu ülkenin öncelikle vergilendirilemeyen kazançları "samimi" bir şekilde tespit edip onların üzerinden vergi alması gerekir. Ülkede vergi vermemeyi akıllılık kurnazlık sanan milyonlarca ahlaksız var. Hacı esnaf abisinde milyar dolarlık holdinglere kadar herkes nasıl kaçırırım derdinde. Her yeni uygulamada en çok ezilen yine maaşlı çalışan vatandaş oluyor. Güzelim ülke her geçen gün yaşanmaz hale geliyor.

      Sil
  3. Zengin servet vergisi de verse misli misli kazanacağı için ona dokunmaz. Ama alt tabaka ve kıt kanaat geçinmeye çalışan insanlara dolaylı vergiler ile yaptıkları aslında "Boğaz Sıkma Vergisi" dir. Boğazı sıkılmaya devam eden halk daha ne kadar bir süre yaşamaya çalışacak onu da Allah bilir. Yazınız için teşekkürler Hocam.

    YanıtlaSil
  4. Bazı devletler tepelerine bomba bırakılınca kendilerine geliyorlar ; Japonya gibi.
    İstanbul'a atom bombası atılırsa, devletin sanayi ve ekonomik kaybı çok olur mu ? Kendine gelmesi kaç yıl sürer ?
    İnsan kaybının, maddi ve manevi etkisi ne olabilir ki ?
    Vergi ve Atom bombası arasında ki benzerlikler nelerdir ?
    Teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. istanbul a atom atılırsa, 10 - 15 yıla kadar azerbaycan en batıdaki bağımsız türk devleti olur, anadoluda türk diye bir ırk kalmaz.
      vergi ile böyle bir şey olmaz, servet el değiştirir.

      Sil
    2. Yüksek borç.
      Yüksek vergi yavaş yavaş öldürür ve yok eder. Tıpkı Osmanlıyı yok ettiği gibi. Romayı yok ettiği gibi.
      İlk başta devleti güçlendirir ama zamanla milleti içten içe çürütür... Mali politikasız, para politikası oyunları Atom bombası etkisi gösterir.
      Son yirmi yılda intihar edenleri ve ekonomik cinayetleri topla, Hiroşima etkisini görürsün...
      Yavaş bir ölüm, birden bire ölümden daha acı vericidir. Geride kalan beslenme yetersizliği ile zeka geriliği yaşayanları sizin düşüncenize bırakıyorum... ki bu ülkede vergide adalet hiç olmamıştır.

      Sil
  5. Teşekkürler. Kayıtdışı "gelir"in vergilendirilmesinin zor olduğu anlaşılır, gelgelelim menkul ve gayrimenkul "servet"in büyük bir bölümü kayıtlı. Bunların vergilendirilmesi neden zor olsun, yazınızdan anlaşılmıyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında zor değil tabii, yeter ki üzerine gidecek tarafsız bir siyasal yönetim olsun.

      Sil
  6. Hocam bizim ülkemizde yapılması gereken sebepsiz zenginliğin 2002 den bu yana araştırılıp el konmasidir doğru yöntem budur bir araştırma komisyonu kurulup tarikat mhp ve akp araştırılsın el konsun ülke düzlüğe çıkar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Böyle bir komisyon kurulursa o dedikleriniz komisyon üyesi olup sizi araştırırlar, benden söylemesi.

      Sil
  7. Hocam bizim ülkemizde yapılması gereken sebepsiz zenginliğin 2002 den bu yana araştırılıp el konmasidir doğru yöntem budur bir araştırma komisyonu kurulup tarikat mhp ve akp araştırılsın el konsun ülke düzlüğe çıkar

    YanıtlaSil
  8. Sayın Hocam Türkiyenin başka bir sorunu daha var sgk sız çalışan hastanelere bedava giden sığınmacı sorunu var sığınmacılar ucuz çalışıyorlar fakat iç piyasaya çalışıyorlar tamamı bedensel işlerde çalışıyor inşaat-tarım-gıda vb. bu işçiler nedeniyle sgk lı çalışan sayısı düşmüş ve emekli ye gelen gelir düşmüş durumda sığınmacıları (10 milyon sığınmacı var)çalıştıran kişilerin kesinlikle varlık vergisi vermesi gerekir sığınmacılar hastanelerden ve Türkiyenin kamusal hizmetlerinden faydalanıyor bu hizmetler halkdan toplanan dolaylı vergilerle yapılıyor , sığınmacılar GYSH yi arttırıyorlar ama bu artış sığınmacıları çalıştıran kişilerin varlığını artıyor bütün toplumun değil esasında bu sığınmacı konusunda Türkiye iş adamlarının isteğiyle devletin sığınmacıları ülkeye getirdiği konuşuluyor ayni KKM gibi bir sorun bu.
    Yukarda gösterdiğiniz listedeki hiç bir ülkede Türkiyedeki gibi 10 milyon sığınmacı yok.
    Türkiyeye göre çok az miktarda sığınmacı olanlar ise varlık vergisini koymuş İspanya,İtalya,Fransa
    isviçre,norveç,hollanda,belçika ise sığınmacı çok az fakat bu ükelerin GYSH si yüksek demekki halk ın refahını düşünmüşler bu yönetimlere bravo.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O ülkelerdeki uygulama da çok iyi sonuç vermedi. Servetler yurt dışına çıkarıldı diye çok şikayet var.

      Sil
    2. ne doğru sözler. bir de şunu eklerim, avrupa, türkiyedeki ucuz sığınmacıların ürettiği malları ucuza alıyor. avrupaya gelen sığınmacıların düşük profillilerini türkiyeye anlaşma gereği gönderiyor. yani avrupa sürekli ucuz mal almak için sığınmacıların türkiyede ucuz işçi olmasını istiyor.

      sığınmacıların büyük çoğunluğunun adresi avrupa, avrupaya gidemedikleri için türkiyeyi basamak taşı olarak kullanıyorlar. dertleri türk pasaportu alıp avrupaya turist vs olarak gitmek. böyle olunca orada sığınmacı olmak veya kaçak çalışmaya başlamak.

      avrupa özel sığınmacı statüsünde kendilerine gelenleri bir şekilde yerleştirmeye çalışıyor. bu işin uzman avukatları, suriyeli sığınmacıların türkiyede (veya kendi ülkelerinde) gördükleri baskı ve şiddet hikayeleri ile mahkemelerden sığınmacı statüsü almasını sağlıyor. bu iş de bir ticarete dönmüş durumda. yıllar öncesinden avrupaya gidip, oranın vatandaşı olan, ortadoğu kökenli avukatlar, yüksek ücretlerle böyle uyduruk hikayelerle ortadoğuluları avrupaya sokmaya çalışıyor.

      sığınmacılar için , durak : türkiye, hedef : avrupa...

      YOaSL^N2NlN&qax&

      Sil
    3. Sığınmacıları aç gözlü iş adamlarının zorlaması ile devletin Türkiyeye getirdiği konuşuluyor 10 milyon sığınmacı yerine 10 milyon sgk lı T.C. vatandaşı çalışsa emekli sistemi rahatlar bu kişilere varlık vergisi çıkarılmalı itiraz ederlerse Türkiyeye getirdikleri sığınmacılarıyla istedikleri yere gidebilirler

      Sil
  9. Kredili olarak yüzlerce ev alanlar var. Bu kişilerin kullandıkları krediler yüzünden hem enflasyon coştu hem de ev fiyatları coştu.
    Bu fiyat balonu sebebiyle bir çok insan evsiz kaldı. Çürük evlere mahkum kaldı.
    Servet vergisi işte bu yüzlerce evi olanlardan alınmalı.
    Aldığımız maaş zaten 60 bin tl. Kötü günler için köşede birazcık birikmiş paramız olmasın mı? Aç mı kalalım?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 25% kiyagi yapti ya adam

      Sil
    2. Yüzde 25 kıyağı yaptı, millet kiracıyı çıkarıp evleri boşta tutuyor. Benim iki dairem boşta, üçüncü için mahkemeyi bekliyorum. Kiracım, karşı kapı komşusunun dörte biri kadar kira veriyor. Öbür dairenin kiracısı da beni dürtüyor, seneye şimdiki kendi ödediği dört kat kiranın biraz fazlasını verip benim yerime kiraya geçmek istiyor.

      Sil
  10. Adamlar yandaşa yedirmek için yeni vergi araştırıyor.
    Kamuda tasarruf yapsınlar garantileri kaldırsınlar sonra düşünelim.

    YanıtlaSil
  11. Yıllarca kira gelir beyanı vermeyen kayıt dışı çalışanlar vergisini ödemeyip aftan yararlananlar fatura kesmeyen esnafa çıkarılsın servet vergisi dürüst vatandaşlar hep mağdur oluyor vergi affında çıkarılmasın
    Zenginler yurt dışına yatırım yapıyor esnaf fatura fişten vergiden kaçırıyor bir kısım kayıtdışı çalışıyor sabit gelirli dişinden arttırdığına aldıklarına vergi üstüne vergi haksızlık ve adaletsizlik bu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sözde bu yönde sözler verilmişti zamanında, hiçbirine uyulmadı.

      Sil
    2. En basitinden Ramazan'da pide satan fırınları düşünün tanesi 20 TL'den günde 1000 pide 30 günde 600 bin TL eder ve bu sadece bir fırının geliri tamamı fişsiz faturasız nakit hangimiz pide alırken fiş istiyoruz ki sadece İstanbul'da binlerce fırın olduğunu düşünürseniz maliyenin vergi kaybını küçük esnafın küçük ama totalde büyük zarar veren mantığını anlarsınız.

      Sil
    3. Sadece zincir marketler fiş veriyor. Ben esnaftan fiş isteyemiyorum.

      Sil
    4. Nakit alım satımı durdurup küçük büyük tüm alış verişleri pos cihazından banka kartı veya kredi kartı ile yapılırsa, tüm kazançlar, harcamalar kayıt altına alınmış olmaz mı?

      Sil
  12. Hocam ana mesajı içeren son üç paragrafı kesip 'Muhalif Mahfi hoca dahi aynı fikirde!' diye lanse edebilirler bu yeni vergi kaynağını. Aman dikkat!

    YanıtlaSil
  13. Yüksek emlak vergisi de kısmi Servet vergisi olarak değerlendirilebilir. Uzmanların "bundan fazlası servet vergisi sayılır" dediği bir emlak vergisi oranı var mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bizde enflasyon kadar vergi oranları artırılıyor ama ücretler öyle artmadığı için dediğiniz gibi emlak vergileri bir çeşit servet vergisine dönüşüyor.

      Sil
  14. Kazım . ...

    Ben gelirimden vergimi düzenli olarak ödeyeceğim devletin herhangi bir kademesindeki bürokrat, siyasetçi kendilerince itibar sahibi olanlar devletin parasıyla yani vergi mükellefinin parasıyla lüks yaşayarak bu paramızı tüketecek Var mı böyle bir şey Vergi amacının dışında kullanılıyor ise dürüst insanlar neden vergisini vermeye devam etsin ki
    Geçtiğimiz dönemde Türkiye ve dünyada ismi bilinen çok zengin iş insanlarımızın milyarlarca dolar vergilerinin affedildiğini listeler halinde görmüştük
    Yazık değil mi
    Açık kapatacaksa bu hükümet Maliye Bakanı önce kendileri tasarrufa gidecek ellerini tamamıyla kendileri taşın altına sokacak fakir'den fukardan ellerini çekecekler
    Ve Halkı din ile kandırıp Nas var Nas deyip parasal genişlemeye gitmeyecekler gidiyorlarsa Eğer bunun cezasını kendileri çekmesi lazım Biz birileri seçim kazanacak diye bu eziyeti çekmek zorunda değiliz
    Hocam Teşekkür ederim yazınız için

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sn Kazım, yazınızda bir nokta hariç hepsine katılıyorum. O da şu "Biz birileri seçim kazanacak diye bu eziyeti çekmek zorunda değiliz".
      Birilerinin seçim kazanmak için bize ihtiyacı yok. 2017 yılı seçimlerinde halkın tercihi hayır iken evet olarak açıklandı. o gece ben dahil tanıdığım en az 4 kişi sandıktan alınıp nezarete konulduk. sandıktan tuvalet için iki dakika ayrıldım, geldiğimde bir baktım en az 20 kişi sözde oy kullanmış. itirazlarım seçim güvenliği için nezarette son buldu.

      seçimler, daha doğrusu adil görünen seçimler yapmak batılı ülkelerle ilişki için elzem. seçimlerin tek yapılma sebebi en azından son 7 yıldır bu, ha bir de iç kamuoyuna seçim kazandık tiyatrosu oynayıp, muhalifleri oyalamak.

      Sil
    2. 2001 sonrası Emlak-inşaat rant ından çok büyük paralar kazanıldı bu varlıklar yüksek oranda varlık vergisi ile vergilendirilmeli ve emlak yatırımcılığı/rantını sonlandıracak uygulamalar yapılmalı emlak ihtiyaç için alınıp satılmalı barınma işyeri vb. emlak yatırım/rant için kullanılması sonucu depremde yıkılan evler imara aykırı durumlar vb.para kazanmak için herşey yapılıyor şu anda yeni deprem yönetmeliği yapılmasına rağmen her türlü deprem yönetmeliğine aykırı işler para kazanmak için yapılıyor kesinlikle yatırımcılar yüksek varlık vergisi ile vergilendirilmeli.

      Sil
  15. Gelinen noktada bütün servet ve harcama unsurları Maliyenin bilgisi dahilinde sürekli izlenmekte ve takip edilmektedir. Bunlar genelde sisteme kayıtlı olan varlıklardır. Kayıt dışının %40 lara dayandığı bir ekonomide servet vergisi, çalışanın alın teri ile kazandığı ve vergisini ödediği paraya bir kez daha ortak olmaktır. Eğer vergisi ödenmemişse onu takip de vergi idaresine düşer. Neticede öncelikle sisteme kayıtlı servet unsurlarının vergisi ödenmiş kaynaklardan elde edildiğinden emin olmak gerekir. Bu halde yeni bir vergi türüne gerek kalmaz, eğer vergisi ödenmemişse vergilendirme hakkı ve görevi de Devletindir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Önemli olan bilgi sahibi olmak değil o bilgiyi nasıl kullandığımızdır. Eğer doğru kullanmıyorsak bugünkü gibi büyük bir vergi kaçağı, kayıt dışılık çıkar ortaya.

      Sil
  16. Büyük ihtimalle getirecek ler hocam

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tarihimizde varlık vergisi faciası olmasaydı getirebilirdi de o olunca biraz zor.

      Sil
  17. Parmaktan kücük USB'ye 1 trilyon dolar sığıyor. Benden talep edilirse çeker giderim, belki herkes gitmez ama havuzda zaten azıcık su kaldı bunu da kaçırmanın alemi yok.

    YanıtlaSil
  18. vergi ödemeyip giden vatandaşlıkdan da çıkarılır varlıklarını hazineye bırakır.

    YanıtlaSil
  19. Veraset intikal bizde azami %7 iken gelişmiş ülkelerde bu oran %50'ye kadar çıkıyor. İkinci olarak yerel yönetimler ev değerlerinin %2sini aşan vergiler topluyor. Kısacası servet vergisi adında değil ama pratikte başka adlar altında var. Ayrıca ekonomi kayıt dışı olsa da tapular kayıtlı ve bunları vergilendirmek kolay olmasının yanı sıra vergi adaletini artırır niteliktedir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bunları sorguladığımız kadar alınan vergilerin nerede kullanıldığını sorgulasak ilave vergiye ya da vergi artışına gerek kalmaz.

      Sil
    2. Güzel bir whataboutism örneği olmus bu cevabınızı.

      Sil
  20. Çok güzel ifade etmişsiniz tasarrufa kamudan başlanmalı halk vergi öder devlet kolluk kuvettinine Altan’a Porsche koyar olmaz !!!

    YanıtlaSil
  21. Ben servet vergisi yerine bankalardaki mevduata (özellikle döviz ) belirli bir süre için borç alma düzeni adı altında bloke konulabileceğini düşünüyorum. Dış borçlar ülkeyi açmaza sürüklüyor, kısa süre için 225 milyar dolar ihtiyaçtan bahsediliyor. İşimiz çok zor. Yazınız için sağolunuz...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende tam öyle olmasada oýle birsey bekliyorum ödemeler dengesinde kriz var demiyorum ama cok yakın.

      Sil
    2. Şaka değil. Bugün bitcoin'e dönüştürüp soğuk cüzdana atıyorum dolarımı. Mala çökme yarışından önce TL 'yi bu hale getireni ve sistemini sorgula!

      Sil
    3. Bankalarda ne kadar döviz olduğunu düşünüyorsunuz?

      Sil
  22. "Ekonomik kriz yaşanması gibi durumlar" kimin sorumluluğunda ? Sonuçta borçlar vatandaşa kalıyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Vatandaşlın sorumluluğunda. Sonuçta kriz yaşatanları tekrar tekrar seçiyor.

      Sil
  23. Her TC vatandaşı ve yerleşik yabancılar vergi mükellefi olsun , tüm harcamalar için kredi kartı veya banka kartı mecburiyeti gelsin , nakit kullanımı cüzi miktar olarak kısıtlansın .

    YanıtlaSil
  24. Değerli birikimlerinizi paylaştığınız için teşekkürler. Haftalık yazılarınız sayesinde finansal okuryazarlığımı geliştirdiğime inanıyorum. Yeni Ekonomi de yolda sabırsızlıkla bekliyoruz…

    YanıtlaSil
  25. Murat Bozdoğan25 Mart 2024 22:39

    Hocamızın dediği gibi uygulaması çok zor. Belki sadece bankada kayıtlı mevduatlar üzerinden tahakkuk ettirilebilir. Öyle bir kanun çıktığı anda mevduatlar hızlıca yastık altına kaçacağı için bankacılık sistemi göçer. Gayrimenkuller dahil edilse kabak tapuda değeri olduğu gibi gösteren dürüst vatandaşların başına patlar. 10 milyonluk gayrimenkulü tapuda 1 milyon gösterenler yırtar. Aslında 2-3 yıl önce benzer bir kanun çıkardılar. 3 ay sonra vazgeçtiler. Adam emekli, değerli bir lokasyonda bir evi var. 20 milyon değer biçtiler. Ama adamın çıkan vergiyi ödeme şansı yok. Bu gibi sebeplerden vazgeçtiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yeni vergi koymaktan çok mevcudun nasıl kullanıldığı, nerelere harcandığı, kimlerin vergilerinin silindiği önemli. Toplum bunu sorgulamadığı sürece yeni vergi koymakla sorunu çözemeyiz.

      Sil
  26. Hocam, vergi istisnaları ve teşvikler ile kurumlar vergisini çok düşük veren şirketlerin bu ülkeden son 10 yılda çaldıkları vergilere ne demeli.Bu şirketlerden sadece bir tanesi bu yıl 8 milyar Tl kurumlar vergisi vermesi gerekir iken 100 milyon Tl kurumlar vergisi beyannamasi vermiş.Bu konuyu da işlermisiniz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet bunları sorgulamadan, ayrıca alınan vergilerle niçin lüks arabalar, uçaklar alındığını, saraylar yaptırıldığını sorgulamadan yeni vergi alalım diyenleri desteklemek mantık dışı.

      Sil
  27. İyi akşamlar diliyorum hocam mülkiyede okuyorum 1.sınıfım hocalarımın önerileriyle sizi okuyorum ve takip ediyorum sayenizde günümüzdeki iktisati ve sosyal olayları daha net bir şekilde anlıyorum size çok teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  28. Hocam öncelikle emeğinize elinize saglik..boyle bir vergi getirilirse butce açığına merhem olmaktan başka birseye yararmı bizim asıl meselemiz döviz degilmi?tutki getirildi yuzde 90 nını tahsil edemez bir sonraki secim arifesinde bir popilizimle yine affedilir..olan ödeyen masum sade vatandaşa olur..bence varlik degilde gelirler cirolar üzerinden bir vergi daha adeletli olmazmı...tabiki sizin dedginiz gibi kayıt dışını kontrol altına alması lazım devletin burdada benim düşüncem kayıt dışınıñ önüne gecmek icin likidideyi minumuma indirmesi daha dogru olmazmi?birden cok soru sordum farkındayım ksbkmayın sagliklı bilgi alma seçenegimz cok fazla degil.sayğılar degerli hocam

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Burada en önemli sorun böyle bir vergi getirilirse kimden alınacağı meselesi. Sonunda bu dönüp dolaşıp bir evi bir arabası olan ve enflasyonda değerlendiği için varlıklı gibi görünen insanlara çıkar fatura.

      Sil
  29. kazancı çok olandan varlık vergisi alınmalı borsada firmaların yüksek karlarını ve verdikleri düşük vergileri görüyoruz ayrıca affedilen alınmayan yandaş vergi rezillikleri var kamu da mirasyedi harcaması var ve ibretle sarayın masraflarını seyrediyoruz akp nin enflasyonla zenginleştirdiği inşaat firmalarının hepsi varlık vergisi vermeli.Varlıksız kesimi ilgilendiren bütün vergiler sıfırlanmalı T.C. vatandaşları iş arıyorken sığınmacıların çalışmasına izin verilmemeli sgk sız çalışma yasaklanmalı

    YanıtlaSil
  30. Hocam Bu İskandinav(Kuzey Avrupa) Ülkeleri Avrupanın Bir kısmından da ileri Gibi

    YanıtlaSil
  31. Hocam merhaba. Merkez bankasi olagan yillik genel kurulunu nisan ayindan 28 marta aldi. Onemli bir karar alinirmi. Tesekkur ederim

    YanıtlaSil
  32. Türkiye Cumhuriyeti Anayasa'sının 74. maddesinde 'mali güce göre vergilendirme' ilkesi yer almaktadır.

    Ne yazık ki ülkemizde %20 kadar ulaşan 'Katma Değer Vergisi' mali güce göre vergilendirme ilkesine açıkça aykırılık teşkil etmektedir

    Zira katma değer vergisinde kişinin gelir durumu gözetmeksizin, sırf o mal ve hizmeti satın aldığından dolayı vergilendirilir.

    Yine Anayasa'nın bütçe ile ilgili maddesinde, 16 nisan referandumu ile değiştirilen, bütçe kanunun meclisin onayından geçmemesi halinde 'yeniden değerleme oranı' ile yürürlüğe girmesine ilişkin hüküm, kanaatimce avrupa demokrasisinin temeli olan 'temsilsiz vergi olmaz' ilkesini ortadan kaldıran bir hükümdür ve bugün yaşadığımız bütçe sorununun temel kaynağıdır.

    Yine bununla birlikte bir hukukçu olarak söyleyebilirim ki ülkemizde ne yazık ki artık amacından tamamen sapan ve vergi adaletsizliğinin temel taşlarından biri olan 'Vergi affı' uygulaması, vergi yasalarına uyulmaması halinde caydırıcılığı ortadan kaldırmaktadır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maalesef böyle. Bir başka mesele de alınan vergilerin nerelerde kullanıldığı meselesi. O vergilerle makam sahiplerine korumalar tahsis ediliyor, lüks arabalar, uçaklar, saraylar alınıyorsa o ülkede vergi adaleti diye bir şey konuşulamaz.

      Sil
  33. Mahfi bey israfa değinmişsiniz, bir örnekte benden! Almanya’nın nüfusu 85 milyon, 2023 yılında hastanelere acil başvuru 8 milyon, Türkiye’nin nüfusu 85 milyon 2023 yılında acil başvurusu 155 MİLYON! Sadece bu bile İSRAFIN boyutu için basit bir örnek! Bu 155 milyonun 154 MİLYONU İSRAF! Tabi bana göre! ‘şahsıma’ göre ise olağan!

    YanıtlaSil
  34. Böyle bir yönetimden akıl ve mantık beklemek hata olur. Birisi veya birileri sabah uyanınca kafasına eserse yapar, esmezse yapmaz. Senelerdir bu şekilde yönetiliyoruz.

    YanıtlaSil
  35. Muhterem üstat , kanaatimce mevcut sistemde servet vergisi konsa da toplanabilse de faydası olmaz , mali sistemimizin birçok eksiği var , şeffaflık bunlardan sadece birisi amma en önemlisi . Bu millet en yoksul zamanında "Tekalifi Milliye" emirlerine uydu . Varlık vergisi ve Tasarruf bonoları da belleklerde. Eğer Türkiye Cumhuriyeti Devletinin vatandaşının servetinden alınacak vergiye ihtiyacı var ise kanun çıkarılır vergi tahakkuk eder , ödenir amma verginin adil , tahsilinin adil , takibinin adil , harcamasının şeffaf olması gerekir. Servet vergisine varana kadar , tahakkuk etmiş vergiler toplanabilse , vergi aflarından vazgeçilse , vergi tabana adil yayılsa , devlet kemer sıksa bu hallere gelmezdik. Reform şart. Saygılarımla.

    YanıtlaSil
  36. Kaçınılmaz bir biçimde sıra, fakirlerden sonra, daha az zenginlere geldi!!😳🖖🏻

    YanıtlaSil
  37. Erdemoğlu'nun yıllarca İsmet İnönü'ye Varlık vergisi sebebiyle laf saydıran cenahtan olduğu için önerisini duyunca güldüm yalan yok. Bildiğiniz üzere Şimşek, Erdemoğlu'nun çalışanıydı. Hala görüştükleri ve dertleştikleri kanaatine vardım ayrıca belirteyim. AHAHAHAHAHAHAHA

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geçmişi bilmem ama bugün; adına yakışır şekilde ERDEMLİ bir hareketle ülkenin yarasına parmak bastı. Bu ülkede evi , barkı olmayan depremzedeler var. Olası marmara depremi var . Ülkenin rekor bir bütçe açığı var . Bir kereye mahsus , vereni etkilemeyecek şekilde birlik ,beraberlik çağrısı yaptı . Olan olmayana versin dedi. Türkiye'nin en zenginlerinden birisi olduğuna göre en çok vergiyi verecekte yine ERDEMOĞLU.
      Mahfi Beye sonuna kadar katılıyorum , çok ta güzel yazmış .Ellerine sağlık.
      Ancak bu çözümler orta ve uzun vadede alınabilir. Bizim kısa vade, asrın felaketi depremin yaralarını sarıp , beklenen büyük deprem için bir an önce dönüşüme gitmemiz gerekir.

      Sil
  38. Sn.Hocam,
    Gelişmiş ülkelerin bir çoğunda artan oranlı gelir vergisi alındığı için servet vergisi alınmayabilir.Her birey vergi mükellefi olduğundan tüm harcamasını belli şartlarda gelirinden düşüyor,böylece az kazanan az,çok kazanan çok vergi veriyor,kayıt dışılık olmuyor,dolaylı vergi oranı minimumda kalıyor.Kısaca vergi adaletli bir şekilde alınıyor.
    Bizim ülkemizde zaten ekonominin büyük kısmı kayıtdışı,vergi kaçırılmayan sektör neredeyse yok,birçok sektörde esas kâr ticari faaliyetten değil,vergi kaçağından ve KDV farkından elde ediliyor.Kayıtdışılık nedeniyle vergi toplanmadığından,dolaylı vergilerle her gelir grubundan aynı vergiler alınmış oluyor.İnsanlar siyasete,bürokrasiye güvenmediği için vergi kaçırıyor ve bunun karşılığında siyasetteki yolsuzluklara göz yumuyor,ses çıkarmıyor,onaylıyor.Yani kısaca kazan kazan sistemi işliyor.
    Ülkemizde paranın en çok döndüğü ve kayıtdışılığın en fazla olduğu “serbest meslek” grubundan vergi alınamıyor.Üretim ve ticaret ayağında da böyledir,birçok firmanın vergi levhasında son 3 yılı ya “matrahsız” yada çok düşük rakamlar yazmaktadır.
    40 yıl önce bizden birçok alanda geri olan G.Kore nereye geldi,30 yıl önce krizlerle boğuşan Polonya nereye geldi biz nereye geriledik.Bunun gibi kritik soruların cevabı vergi adaleti ve hukuki adalette yatıyor.Amerika’da vergi kaçırmak,vatan hainliğiyle aynı muameleyi gördüğü için bu ülke dünyaya hükmediyor konu bu kadar basit.Saygılarımla, Fatih Gülşen

    YanıtlaSil
  39. Berkan Kobal26 Mart 2024 15:40

    Hükümetleri ülkeyi çok iyi yönetsin,ekonomi iyi olsun,ihracat,üretim artsın,turizm gelişsin,tarım hayvancılık,sanayi,eğitim sağlık her alanda insanlar rahat yaşasın diye seçiyoruz vergi ödüyoruz,bizi iyi yönetsinler diye yüksek maaşlar veriyoruz.geldiğimiz durum bu işleri doğru yapamamışlar bütçe yetmemiş ve varlık vergisi koyalım bu en kolay yöntem ve bu gibi bir vergi hükümetlere ödül olur,her sıkıştıklarında hadi varlık vergisi pamuk eller cebe sistem ilerlemiyor varlık vergisi alınsın ama buna sebep olanlar da şapkayı alıp kenara geçsinler,daha iyi dürüst yönetecekler gelsin.deprem vergisi 1 defaya mahsustu kalıcı oldu,liyakatsiz ellerde yönetilen bir yerde havadan böyle 1 kaynak gelirse kalıcı olacaktır.eğer bu son çareyi de başvurmak zorunluluğu varsa yönetim değişme zorunluluğu gibi bir şartla olmalıdır.bugünr kadar verilmiş vergileri soramıyorum bile "yol yaptık" diye geçiştiriyorlar.varlık vergisi alınsa nereye harcanacak bilen veya soran olamayacak.

    YanıtlaSil
  40. Servet vergisi gelse ne olur yarısı Diyanet’e, makam arabalarına, gereksiz korumalara gider. Bizim ilave gelire değil gereksiz giderleri kaldırmaya ihtiyacımız var.

    YanıtlaSil
  41. Değerli yazınız için çok teşekkürler. Özellikle mart ayı içinde olduğumuzdan kaynaklı bir iki şey de ben eklemek istedim. Gmsi beyanında büyük sıkıntılar olduğunu düşünüyorum. Elden kira verme, banka ödemelerini gerçek ev sahibi-kiracı bilgileri üzerinden yapmama, ev sahipliği noktasında tapulaşmanın aile içersinde bölüşülmesi( beyan ederken istisnadan faydalanmak adına yapıldığını düşünüyorum), 2022-2023 yılında elde edilen 300-400?!?! liralık kira gelirleri… vs. Çok sıkıntılar var hocam. Hem vergiden kaçınma hem de vergi kaçırma. Sıkı denetim gerekli. Yalnız son dediğinize de katılıyorum. Belki bu dediklerim tabiri caizse devede pire. Tasarrufun ve denetimin nereden başlayacağının hepimiz farkındayız. Ama…… Teşekkürler..

    YanıtlaSil
  42. Kiracılardan da kira vergisi alınsın. 2 yıldır %25 zam yapan kiracıların ödediği sembolik rakamlı kiralarla ev sahipleri maddi sıkıntıya girdi. Çocuk okutanlar çocuğunu okuldan aldı. Kombi bozulsa ödediği 1 yıllık kira ile yenisini almak mümkün değil. Mağdur ev sahipleri için kiracı, evin demirbaşlarına zarardan başka birşey değil. Sembolik rakamlı kiralara ev sahipleri bir de gelir vergisi öderken ev sahiplerinden helallik almayan kiracılar, kar üstüne kar yaptı. Altlarına araba çekti. Toplumsal adalet yerlerde sürünüyor

    YanıtlaSil
  43. kayıt dışı ekonomiyi anlamak için de https://www.mahfiegilmez.com/2012/05/kayt-ds-ekonomi.html yazınıza baktım. Çok istifade ettim. teşekkürler hocam

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Lozan Antlaşması 2023'de Bitecek, Biz de Madenlerimizi Çıkarabileceğiz!

Paradan Para Kaybetme Dönemi

Kapitalizm