İronik Bir Ödül

Türkiye Yatırımcı İlişkileri Derneği (TÜYİD), Türkiye’nin önde gelen 60 kuruluşunun üyesi olduğu bir dernek. Yatırımcı ilişkilerini dünya standartlarına taşımak, halka açılma ve yatırımcı ilişkileri konusunda çalışmalar yapmak, bu konularda kurumları bilgilendirmek, yatırımcı ilişkileri alanında uzman yetiştirmek gibi görevleri üstlenmiş bulunuyor. (http://www.tuyid.org/tr/show.php?id=33&etkinlikno=388)

24 Kasım 2015 günü 4. TÜYİD Yatırımcı İlişkileri Zirvesi Conrad Otel’de yapıldı. Çeşitli ülkelerden konuşmacıların davet edildiği, geniş katılımlı, bütün gün süren 3 panel sonrasında akşam zirve yemeği ve ödül töreni vardı. TÜYİD yöneticileri, yemek sırasında, çeşitli alanlarda ödül verdi. Bu ödüller içinde ‘yılın ekonomi köşe yazarı’ ödülü de bana verildi. Ödül töreni öncesinde bana gönderilen yazıda derneğim yatırımcı ilişkileri profesyonelleri arasında yaptığı anket sonucunda yatırımcı ilişkileri profesyonellerinin beni ‘en çok izlenen ekonomi köşe yazarı’ olarak seçtikleri ve bunun sonucu olarak da dernek tarafından ‘yılın ekonomi köşe yazarı’ olarak belirlendiğim ifade ediliyordu.

Şimdiye kadar çeşitli ödüller aldım ama önce alamadığım bir ödülle ilgili bir anımı paylaşayım. 1997 yılının Temmuz ayında Hazine Müsteşarlığına atandım. İşe başlar başlamaz, gerek Hazine’deki gerekse Planlama ve Merkez Bankası’ndaki arkadaşlarla birlikte yapısal reformlar konusunda ekonomi bürokrasisinin yapabileceği şeylerin hemen hepsini yaptık. Dönemin çok popüler bir ekonomi dergisi her ay iş insanları ve finans yöneticileri arasında bir anket yapıyor ve ayın başarılı kişilerini onların oylarıyla belirliyordu. Bendeniz ayın bürokratı dalında Temmuz ayından Aralık ayına kadar açık ara önde gittim. Benden sonra gelenlerle aramda neredeyse 5 – 6 kat fark vardı. Normal olarak yılsonunda da yılın bürokratı seçilmem gerekiyordu. Ben, bürokrat olarak verdiğim düzenleme sözlerini tutmuş, arkadaşlarımla birlikte, ekonomi bürokrasisine düşen adımları atmıştım, ama siyasetçiler kendilerine düşen yapısal reform adımlarını atmıyorlardı. O nedenle o görevde daha fazla durmamın anlamı kalmadığını düşünerek Aralık ayında istifa ettim. Sonuç olarak aylarca en başta gittiğim anketlerde birden adım silindi ve benden çok geride olan bir arkadaş yılın bürokratı seçildi. Benim için hoş ama bir o kadar da hüzünlü bir ders oldu bu. Anketi yapanlar ve katılanlar ya hükümetin tepkisinden korkarak veya benim istifama kızdıkları için beni yılın bürokratı seçmemişlerdi. Oysa asıl o zaman beni yılın bürokratı seçmeleri gerekirdi. Çünkü o günden beri Türkiye yapısal reformları yapamıyor. Beni, uğruna istifa ettiğim, yapılamayan yapısal reformlar nedeniyle yılın bürokratı seçselerdi, bu, siyasetçiler için bir ders olabilir ve belki yapısal reformların bir bölümü yapılmış olurdu.     

Geçmişte çeşitli üniversite ve okullardan, Radikal Gazetesinde yazdığım yazılar dolayısıyla ‘yılın ekonomi köşe yazarı’ veya ‘en iyi iktisatçı’, çeşitli dernek ve kurumlardan, NTV ve CNBCe’de yaptığımız ortak programlardan dolayı ‘en iyi ekonomi programı’ ödülü gibi adlarla birkaç kez ödül aldım. Ama bir köşem olmadığı halde, bloğumda kendime yazdığım yazılarla ‘yılın ekonomi köşe yazarı ödülü’ alacağım doğrusu pek aklıma gelmezdi. Köşem olmadığı ve üstelik kendime yazdığım halde blog yazılarımla bu ödülü almamın yarattığı ironi, bu ödülü benim açımdan çok daha anlamlı ve değerli kılıyor. Köşesi olmayan bir blog yazarı olarak ‘yılın ekonomi köşe yazarı’ seçilmemin, köşesi olan köşe yazarlarını kıskandıracağının da farkındayım.  

Bu bloğu siz okurlar, izleyenler, yorum yapanlar bu noktaya taşıdınız. Sizlerin ilgisi olmasaydı bu blog buralara yükselemezdi. Ben de bir köşem olmadığı halde ‘yılın ekonomi köşe yazarı’ seçilemezdim. Onun için bu ödülü sizlere armağan ediyorum. Teşekkür ederim. 

Yorumlar

  1. Hocam sizi cok seviyorum, sadece bilgilerinizi paylasmanizi degil bunu yapma biciminiz de cok hos. Sizi iki yildir takip ediyorum, kisiligime de cok katkiniz oldu, yazdiginiz her cumle icin tesekkur ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. Bir yararım olmuşsa ne mutlu bana.

      Sil
    2. Hocam tebrik ederim sizi bende bu yıl KPSS ye hazırlanıyorum sizin bu yazılarınızı biraz geç fark ettim ama telafi etmeye çalışıyorum bana faydası çok iyi oluyor yorum yapma kapasitemin arttığını hissediyorum tekrardan teşekkürler :)

      Sil
  2. Bizim için en değerli ödülünüz "BİLGİLERİNİZ VE ARAŞTIRMALARINIZ"dır. Teşekkür ederiz. Ahmet Kahraman, Kayseri.

    YanıtlaSil
  3. Degerli hocam, blog sayfanizi adete bir okula çevirmiş olmanız da ayrıca bir ödülü hak ediyor...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Blog bir okula dönmüşse bunda benim kadar sizlerin de payı var.

      Sil
  4. Biz tessekür ederiz.bizi aydinlattiginiz icin.Gönülden tebrik ederim ödül almaniza kendi adima sevindim.darisi bizim basimiza ödülü alin teriyle aldiniz.Malesef ülke siyasetine aydinlar kurban ediliyorlar...hocam harran üniversitesinede bekleriz.Mezun olmadan gelin.Maliye bölümü 4 sinif...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim.
      Ne yazık ki tv programları, kitaplar, dersler derken İstanbul'dan ayrılıp da üniversitelere gidemiyorum.

      Sil
  5. Adamın dibisiniz hocam :)

    YanıtlaSil
  6. hocam bundan sonra rusya ile aramiz ne olacak siyaset yönü ekonomik yönü ve enerji yönü ikincisi yeni kurulan hükümet hakkinda ne düsünüyorsunuz üçüncüsü TCMB faizleri sabit tuttu ic ve dìs yatirimlari nasil etkileyecek...saygilarimla hocam

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rusya ile aramız, eğer ilave bir olumsuzluk olmazsa, deyim yerindeyse limoni gider. Bu, ekonomik açıdan, bizim aleyhimize olur. Yeni kurulan hükümeti değerlendirmek için henüz çok erken. Yapısal reformlara bir girsinler sonra değerlendiririz. TCMB'nin faizleri değiştirmemesi sürpriz değil. Çoğu MB gibi o da Fed'in atacağı adımı bekliyor.

      Sil
  7. Bir teşekkürde benden hocam. Yapmak isteyipte cesaret edemediğim daha doğrusu üşengeçliğimin esiri olduğum birçok konuda sizden feyz alarak yaptım hepsini. Yaşınıza rağmen herşeye yetişecek gücü bulmanızı sağlayan sağlam yapınız, ben ve benim gibi kıvılcıma ihtiyaç duyanlara kıvılcım oldu. Teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Böyle bir katkım olmuşsa çok mutlu olurum. Teşekkür ederim.

      Sil
  8. Merhabalar hocam. Ben Hurriyet Akin. Izmir katip celebi universitesi Maliye bolumu lisans 3.sinif ogrencisiyim. Derste hocalarimiz Mahfi Egilmez'i taniyor musunuz ? Diye bi soru yonelttiler. Ve o andan sonra sizi her yerden arastirdim ve takip etmeye basladim. Yazilarinizida bir o kadar hevesle okudum. Simdiye kadar cok sey yapmis, Hazine olsun devletin cogu kurumlarinda gorev yapmissiniz ve benim sizden ufak bir ricam var. Aslinda pek ufakta sayilmaz ama soyle aciklayayim. Okulumuz Maliye toplulugu klubunun baskan yardimcisiyim ve kariyer gunleri yapma hedefindeyiz. Sizin gibi deneyimli tecrubeli bizlere yol gosterecek mezun oldugumuz zaman neleri yapabiliriz gibi sorulara isik tutacak degerli insanlara ihtiyacimiz var. Eger sizede uygun olursa sizi okulumuzda gormek ve bize bilgilerinizle yol gostermenizi cok isterim. Kabul edilmesi zor teklif farkindayim. Ama meslektas olacagimizi umarak rica ediyorum :) her sey icin cok tesekkurler. Agziniza ve yureginize saglik. Simdiye kadar cok sey ogrendim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. Aslında çok yapmak istediğim bir şey üniversitelere gidip beni izleyen öğrenci arkadaşlarla tanışmak, sohbet etmek. 4 - 5 yıl öncesine kadar bunu sıklıkla yapabiliyordum. Ama şimdi hem tv için her gün program yapmak hem de diğer faaliyetlerle uğraşmak için İstanbuldan pek ayrılamaz oldum. O nedenle bu davetlere katılamıyorum. Kusura bakmayın. Başarılar diliyorum.

      Sil
  9. Hocam tebrik ederiz. Pek çok iibf öğrencisi sizin sayenizde ekonomik gelişmeleri takip edebilmeye başladı. Önemli olan nerede yazdığınız değil, nasıl yazdığınız. Siz böyle yazdığınız sürece dağa taşa yazsanız gelip okuruz, öğreniriz, takip ederiz. Teşekkür ederiz.

    YanıtlaSil
  10. Üstat,

    Belliki TUYID nitelikli bir çalışma yapmış. Bundan dolayı TUTID'i ve ziyadesi ile hak ettiğinize inandığım bu ödülden dolayı sizi tebrik ediyorum.
    Bizlerle paylaştığınız bu ödülün kendi payımıza düşen kısmını sevinçle kabul ediyorum.

    Çok selamlar
    Cafer Demir

    YanıtlaSil
  11. Hocam biz Sizin kıymetinizi biliyoruz.
    Altının kıymetini sarraf olan anlar.
    Ödül için tebrik ediyorum.
    Bilgi ışığınızla aydınlatacağınız daha nice günler dileğiyle.
    Selam ve hürmetler...

    YanıtlaSil
  12. Bence de bu ödülü coktan hakettiniz hocam

    YanıtlaSil
  13. Hoca sadece ekonomi alaninda degil bircok konuda ufkumuzu genislettiginiz,verdiginiz ornekler ve onerilerle bize farkli bakis acilari kazandirdiginiz icin tesekkur ediyorum.

    YanıtlaSil
  14. İstediklerinizi yapabilme gücüne sahip nice başarılı yıllar dilerim. Takip etmeyi bırakamadıklarımızdansınız.
    Saygılarımla Bora ÖZPINAR

    YanıtlaSil
  15. tebrikler hocam.
    şahsen benim gönlümün bir köşesi sizin:)

    YanıtlaSil
  16. Hocam aklınıza sağlık!

    YanıtlaSil
  17. Tebrikler hocam, daha nice güzel ödüller almanız, nice güzel günler görmeniz dileğiyle.. köşeniz olsun olmasın, biz yazdıklarınızı okumaya devam edeceğiz..

    YanıtlaSil
  18. Sayın Mahfi Hocam,

    Böyle yazmaya ve üretken olmaya devam ettiğiniz sürece, ödül ve takdirlerin en büyüğü her zaman için sizin olacaktır.
    En karmaşık iktisadi konuları dahi basit örneklerle ve herkesin anlayabileceği şekilde okurlarınıza sunmanız ve bilgilendirici olmanız sizi diğerlerinden farklı kılıyor.
    Başarılarınızın ve tabii ki yazılarınızın gelecekte de devam etmesi dileğiyle,
    Hürmetlerimle Sayın Hocam.

    YanıtlaSil
  19. Hocam, ödül için tebrik ederim. Anlatım dilinizdeki sadelik benim şimdiye kadar çok beğendiğim bir özelliğiniz oldu. Ekonomi ve iktisat forumlarında, teknik terimler içinde maalesef kaybolduk. Bu açıdan köşeniz olmasa bile bloğunuz iktisat öğrenenler / sevenler çok değerli. Yerinde bir ödül olmuş.

    Saygılar.

    YanıtlaSil
  20. Hocam adresi paylışıyorum, ne zamana kargolarsınız ödülü?

    YanıtlaSil
  21. Hocam inanın en umutsuz anlarda bile size bakarak kendime ilham edindim, azmim arttı. Dünya görüşünüz ne olursa olsun, sizden nir yolu olsa da ülkemiz daha çok istifade etse, gösterdiğiniz yolda yürümek umarım bize de nasip olur.
    Bende size şahsım ve ulkemiz adına teşekkür ederim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim, ne mutlu bana böyle bir ilham verebildiysem.

      Sil
  22. Hocam Ödül için tebrikler. Mütevazi kişiliğiniz, iktisadı bize sevdirmeniz, bu bloga sırf bizim için emek harcamanız çok daha büyük ödüller hak ediyor hocam tekrar tebrikler

    YanıtlaSil
  23. Emeğinize Sağlık Hocam.çok teşiekkür ederiz

    Emre Doluzengin

    YanıtlaSil
  24. Mahfi Hocam ödülünüz için tebrik ederim. Üniversitede sözel bir alanda eğitim gördüm. Üniversitedeki eğitimin en büyük sıkıntılarından birisinin hep konuların uygun bir dille anlatılmaması olduğunu düşünürüm. Üniversite eğitiminde ve eğitimcilerindeki "ne kadar karmaşık cümleler kurar, ne kadar teknik terim kullanırsam, o kadar süper biriyim" mantığını hiç anlamadım. Teknik terimler elbette önemli ancak, insanlara bir konuyu anlatırken yalın ve anlaşılır olmak çok daha önemli diye düşünüyorum. Sizin başarınız da yalın ve herkesin kolayca anlayacağı bir dilde anlatım yapmanızdan kaynaklanıyor. İşin içine egonuzu, duygularınızı karıştırmadan, bilimsel yorumlar yapabilmenizden kaynaklanıyor. Ekonomi konusunda eğitim görmemiş birisi de, ekonomi konusunda uzmanlaşmış birisi de, yazdıklarınızdan aynı derecede faydalanabiliyor. Bizlere bir nevi eğitim veriyorsunuz burada. Bu sebeple Öğretmenler Günü'nüzü de kutlarım.

    YanıtlaSil
  25. Hocam hiçbir karşılık beklemeden, gerek güncel gerekse tarihsel konularda bizi aydınlattığınız için biz teşekkür ederiz.

    YanıtlaSil
  26. Sizin asıl ödülünüz ariflerin gönüllerindedir... Sayenizde arif olma yolunda ilerleyen birçok öğrenci ve genç arkadaş var. Yazılarınız için gönülden teşekkürler... Her daim yazılarınızla finansal okuryazarlık sıralamasında 120. olan ülkemize ışık olmaya devam etmeniz temennisiyle...

    YanıtlaSil
  27. hocam daha güzel ve en güzel ödülleri almanız temennisiyle.
    bilgi konusunda cimrilik yapmadığınız için paylaşmaya değer verdiğiniz için tek başınıza bile yürüdüğünüz tüm yollarda başarılı olacağınızdan hiç şüphemiz yok..zihninize her daim sağlıkla..

    YanıtlaSil
  28. Hocam bende bir teşekkürü borç bilirim kendime. Umarım bize farklı bakış açısı sunmaya devam edersiniz :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Gücüm elverdiğince devam ederim.

      Sil
  29. Hocam tebrikler. Katkılarınız için teşekkürler. Keşke sizi daha önceden tanımış olsaydım. Tam bir "mentor"sunuz.

    YanıtlaSil
  30. mahfi hocam bende anadolu üniversitesi iktisat son sınıf öğrencisiyim.sizi 2 yıldır takip ediyorum ayrıca kitaplarınızın coğunu okudum.herşey için çok teşekkür ediyorum

    YanıtlaSil
  31. Hocam saygılar,
    Mehmet Şimşek tek ilacın ( büyümek için ) yapısal reformlar olduğunu vurguluyor, sizce iyi bir başlangıç mı?
    Birde 2.nesil 3. nesil reformlar demekle neyi kastediyor, açar mısınız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Laf olarak iyi ama bunları çok duyduk. Artık icraat görmemiz gerekiyor. Yani 2004 - 2008 arasında birinci nesil reformları yaptıklarını söylüyor sanırım.

      Sil
  32. Hocam, siz zaten bu ödülü çoktan hak etmiştiniz. Görüşlerinizi, linkleri ile birlikte paylaşarak arkadaşlarımı bilgilendirdiğimden, onların yorumlarından anlıyorum ki; teoriyi pratikle bütünleştirerek ortalama eğitim seviyesindeki insanların Ekonomi Bilimini anlamasını sağlayarak sevdiren önemli bir yazarsınız.

    YanıtlaSil
  33. Sayın Eğilmez, aldığınız haklı ödül için sizi kutlarım. Kendi adıma da, sizin bir takipçiniz olarak mutluluk duydum . Sizin gibi FİKRİ HÜR, İRFANI HÜR, VİCDANI HÜR insanlara çok ihtiyacımız var, siz bir öncülük yapıyorsunuz. Başarılarınızın devamını diliyorum.

    YanıtlaSil
  34. Hocam ödülünüze çok sevindim. İnşallah son olmaz ayağını sürterek gelir. Hocam hani çocukken insan oyuncağının kıymetini bilmez değersizleştirir kendince oyuncağını, ta ki onu kaybedene kadar bu böyle sürer. Büyük bir ESTAĞFİRULLAH diyerek devam edeyim sözlerime, nacizane kanaatim bu ödülü verenlerde farkında sayfanızın, size ekonomik getirisi bir gazete köşesi kadar yoktur, onun içindir belki bu sayfayı hor ve fakir görüşünüz. Bir Anadolu dervişi edası ilede hor ve hakir görüyor olabilirsiniz, Eyvallah. Fakat okuyanlara, takipçilere neler kattığınıza bakarsak.... ben kendi adıma söyleyim ekonomiyi anlamaya ve sevmeye başladım sayenizde. Çok daha güzellerine layik olduğunuz kanaatiyle sağolun hocam sevgiyle kalın.

    YanıtlaSil
  35. Hocam tebrik ederim. İnşallah yapısal reformlar konusunda yarım bıraktığınız işi de tamamlarsınız. İş ehline verilmezse kıyameti bekle diye boşuna denmemiştir. İşlerin ehil ellerde olması dileğiyle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Artık tamamlama sırası başkalarında. Biz düşüncemizi söylemeye devam edelim.

      Sil
    2. Hayır başkalarında falan değil, sizde!

      Az kaldı, çok yakında sizi NTV binasını terkederken kaçıracağız ve ekonomi bakanı SİZ olacaksınız!

      Kabul etmezseniz, döveceğiz!

      Sil
    3. Bu mesele ben veya siz meselesi değil sistem meselesidir. Kamuoyu bu konuda bir istek ve baskı oluşturmazsa isterseniz dünyanın en yetenekli insanını oralara getirin sorun çözülmez. Beni boşuna dövmüş olursunuz.

      Sil
    4. Mahfi Hoca'nın ekonomi bakanı olmasını bende çok isterim. Ama bize güçlü kişilerden çok, güçlü kurumlar lazım. Sonuçta hepimiz insanoğluyuz. Bugün var yarın yokuz. Elimizde onlarca Mahfi Eğilmez'de yok. O yüzden çocuklarımıza bırakacağımız en önemli şey, güçlü devlet kurumlarıdır. Saygılarımla.

      Sil
  36. Hocam (yazınızın sonunda da belirttiğiniz üzere) bu ödülü bana da vermiş oldunuz. Ben de size teşekkür ederim.

    Daha ne yorumlar yazacağım, neler neler öğreneceksiniz ve öğrenecekler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim, ödül gerçekten hepimizindir.

      Sil
  37. Üstadım, tebrik ederim. Sizi her yazınızdan yeni şeyler öğrenerek beğeni ile izliyorum. Twitter'da şirketlere danışmanlık yapmadığınızı yazdığınızı görünce, size Oscar ödüllü bir belgesel önerisinde bulunmak istedim. ABD'de finans dünyasının ileri gelenlerinin siyaset ile nasıl içiçe geçtiğini, akademia'nın saygın(!) isimlerinin nasıl iş çevreleriyle al takke ver külâh bir ilişki içinde olduklarını 2008 krizi bağlamında anlatan bu belgeselin adı Inside Job. Belki de görmüşsünüzdür. Ben çok yenilerde izledim ve çok beğendim. Bu vesileyle selam ve sevgiler sunuyorum. İbrahim Berberoğlu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim sevgili İbrahim. O filmi izledim. Gerçekten ibretlik bir film. Sevgiler benden.

      Sil
  38. Hocam siz iktisadın mürşid-i kâmilisiniz...

    Önünüzde saygıyla eğiliyorum...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Estağfurullah ben yalnızca hala bir şeyler öğrenmeye çalışan bir iktisatçıyım.

      Sil
  39. Hocam tebrik ederim.Başarılarınızın devamını dilerim.Selam ,sevgi ve saygılarımla

    YanıtlaSil
  40. Hocam tebrikler,

    En güzel ödül insanların, farklı düşünceleri dahi olsa, kalbini kazanmaktır. Siz zaten görünen o ki kalpleri çoktan kazanmışsınız.

    Saygılar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler evet gerçekten de en büyük ödül odur.

      Sil
  41. Hocam tebrik eder başarılarınızın devamını dilerim.
    Bir konu hakkında fikirlerinizi almak istiyorum. Yirmi beş yaşındayım ve İki yıllık meslek yüksek okulu elektronik mezunuyum ve bir fabrikada teknisyen olarak çalışıyorum. Açıköğretimden iktisat bölümünü bitirip kendimi geliştirerek
    Bu alanda kariyer yapmak istiyorum. Sizce yaptığım
    Doğrumu? Cevabınız için şimdiden teşekkürler hocam.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim.
      Elektronik (özellikle matematik içeriği nedeniyle) ile iktisat (özellikle matematiksel iktisat) arasında sıkı bağlantı kuranlar var. Bence denemeye değer bir çaba.
      Eğer iktisat konularına ilginiz varsa deneyin derim. Kolay gelsin, başarılar.

      Sil
  42. Hocam tebrik eder başarılarınızın devamını dilerim

    YanıtlaSil
  43. CDS'mizin ne hâlde olduğunu anlık ve güvenilir olarak takip edebileceğimiz siteler hangileridir? Türkçe - yabancı dil farketmez.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eskiden Deutsche Bank'ın sitesinden izliyorduk o da kalktı. Şimdi günlük olarak Bloomberg HT sitesinde bulabilirsiniz. Ama anlık olarak göremezsiniz.

      Sil
  44. Nazmi Karyağdı25 Kasım 2015 17:39

    Değerli üstadım,
    Tebrik ediyor ve bıkmadan, usanmadan ülkemize ve ülkemiz insanına katkıda bulunduğunuz için teşekkür ediyorum.

    Çalışmalarınızla örnek olmanız bir yana siteniz, tüm dünyada geçerli olan yeni medya düzeni açısından cesaret verici örnek bir uygulama.

    Saygılarımla,

    YanıtlaSil
  45. Tebrik ederiz Hocam. Bu blogu kadar çok kişi takip ediyorki artık siz gündemi belirleyecek bir aktivist oldunuz.
    Emeğiniz için teşekkür ederiz.

    YanıtlaSil
  46. Hocam, öncelikle şunu belirtmek isterim. Ödülü bizlerin yani okuyucularınızın sayesinde aldığınızı söylemişiniz bence gayet mütevazi bir tavır. Sizin gerek gündeme dair yazılarınız gerekse bizim gibi bu alanda calışma yapanlara vermiş olduğunuz yardımlar tavsiyeler sizin bu ödülü ve gönlümüzdeki yeri kazandırmıştır diye düşünüyorum.
    Bunu neden söylüyorum laf olsun, size şirin görünmek için değil inanın. Bir devlet üniversitesinde doktora yapmaktayım. Kendi hocalarıma yüzyüze, telefonla, mail ile yeterlilik için ne okumam gerektiğini sorduğumda yeterli cevapları alamadım. Ancak size bir mail gönderdim, aynı gün içerisinde ayrıntılı şekilde bana geri döndünüz.
    Kısacası hocam Allah razı olsun siz ve sizin gibi bilim aşıklarından.
    Var olun.
    Esen kalın.
    Saygılar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. Bir yararım dokunduysa ne mutlu.

      Sil
    2. @ Adsız 17:57
      Türkiye'deki üniversite hocalarının %70i (iyimser tahmin, belki daha fazlası ama dilim varmıyor) sadece maaş alıp ortaöğrenim öğretmeni gibi derse girip çıkıyor. Hiçbir vasıfları yok.

      Sil
  47. İyi günler hocam,
    Öncelikle tebrik ederim. Yazı ile bağımsız olarak bir konuda size danışmak istiyorum. Ben bu yıl ülkeler arası borç meseleleri üzerine tez yazmayı düşünüyorum. Siz de hatırladığım kadarıyla bu konuya bir süre yazılarınızda eğilmiştiniz. Geniş bir alan olduğu için aklımda birkaç konu olmakla birlikte sizin de önerilerinizi almak istiyorum. Buna biraz da ihtiyacım olacak.
    Teşekkür ederim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim.
      Bu konu geniş bir konu. Öncelikle IMF sitesinde bir arama yapmanızı öneririm. Onların ülke ekonomileri üzerinde bir çok çalışması var. Rearch lere ve staff reportlara bir bakın derim. Bunlara bir göz attıktan sonra bir daha yazışalım.

      Sil
  48. Hocam basariniz daim olsun kaleminize sağlık teşkilat da keşke sizin gibi insanlar olsa çoğunluk da olsalar

    YanıtlaSil
  49. Hocam sizi tebrik ederim başarınızı bizimle paylaşacak kadar alçak gönüllü olmanız ve daha birçok başka meziyetiniz enaz iktisatçı yönünüz kadar yakdir edilesi bunun da farkındayız saygılar sevgiler

    YanıtlaSil
  50. Müsteşarlık döneminizde koruma istememenizin nedeni kendi kendinizi koruyabileceğinize olan inancınızdan mı? Şahsınıza herhangi bir tehdit olmayacağı yönündeki tahmininizden mi?

    Ya birisi çıkıp kafanıza silah dayasaydı ve altınları, gümüşleri, elmasları, pırlantaları, zümrütleri sakladığınız odaların anahtarlarını isteseydi ne yapacaktınız?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bana yönelik bir tehdit yoktu. Ayrıca korumayla gezmek insanı hep kuşkucu yapar.
      Hazinede böyle değerler yoktur. Sözünü ettiğiniz odalardaki kasalarda borç senetlerinden başka bir şey yoktur. Onları da kimsenin isteyeceğini sanmam.

      Sil
  51. Hocam tebrikler,
    Bu ülkeye sizlerden daha çok sayıda insan lazım

    YanıtlaSil
  52. Hocam Tebrikler...
    Fakat sayın hocam blogda yazıları belli aralıklarla ya da -ne güzel olur- her gün yayınlasaniz da yeni yazı geldi mi? diye hergün 35 kere refresh yapmak zorunda kalmasak:) bu arada başta tabiki size ve katkiları / sorulari için diger takipçilerinize gerçekten çok teşekkür ederim.. bilginin bu kadar samimi ve kaliteli paylaşılıp üretildiği bi yer görmedim. .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler.
      Bir yandan tv, bir yandan hocalık, bir yandan kitap yazıyorum, blog da epey zamanımı alıyor. Ancak bu kadarına yetişebiliyorum.

      Sil
  53. Hocam tebrik ederiz.Hocam bizim için bir ekolsünüz sizden çok şey öğreniyoruz teşekkür ederiz saygılar...

    YanıtlaSil
  54. Merhaba hocam,işletme birinci sınıf öğrencisiyim. Kendimi geliştirmem için neler önerirsiniz. Bunun için geç kalmak istemiyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu blogda bu konulara ilişkin bazı yazılar mevcut. Onlara bir göz atın. Her şeyden önce çok okumak gerekir.

      Sil
  55. Hocam bir teskkur de bueadan. Amerika da finans alaninda doktora yaptim ve su an amerika da japon bankasinda risk bolumundeyim. Turkiyeden ekonomi alaninda tek takip ettigim

    YanıtlaSil
  56. Türkiye'de hiçbir başarı cezasız kalmaz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Önemli olan insanların gözündeki başarıdır.

      Sil
  57. Sayin Hocam,
    Oncelik ile tebrik eder,sonsuz basarilar dilerim. Bu platform bizleri , o karmasik teoremleri basite indirgemeniz ile , deyimi yerinde ise aydinlatmistir. Yillarca iksitar ve ekonomi turevi dersler alan sahsim , lisans ve yuksek lisans surecinde edindigimden daha fazla alti doldurulmus bilgi edindim. Hakkinizi helal ediniz.
    Not olarak;bu konudaki kati kararinizi biliyorum;fakat,sizin gibi aydinlik zihinlerin siyasette aktif rol oynamasi gerektigi dusuncesindeyim.
    Yolunuz acik olsun.

    Can Gungor / Istanbul

    YanıtlaSil
  58. Kutluyorum hocam.Insan belli bir birikim duzeyinden sonra boy aynasinda kendisini gorerek yasiyor.Yaptiklarinin sonuclari kontrolsuz bir sekilde karsisinda duruyor. Bu blogda yazan yorumlar da o odul gibi aynadan size yansiyanlar.Emeklerinizin ve bakis acinizin kiymetini en azindan bizler biliyoruz.

    YanıtlaSil
  59. Hocam tebrikler.
    Yazılarınız sadece İİBF öğrenci ve mezunlarını değil, bizim gibi piyasada çalışan ama ekonomi ile yakından ilgilenen mühendisleri ve diğer meslek grupları çalışanlarını da aydınlatıyor.
    Size çok teşekkür ederim. Bol ödüllü yıllar dileğiyle.

    YanıtlaSil
  60. Hocam 1 yılı aşkın süredir yazılarınızı takip ediyorum. Okuyamadigim zamanlarda birikiyor ve hepdini birden okuyorum. Boyle uzun soluklu takip ettiğimiz şeyler pek olamıyor, çağımızda en büyük sorunlardan birisi ilgimizin kolayca dagilmasi, ama sizin yazılarınızı takip etmek bir disiplin oldu benim için. Ben ekonomi ile ilgili sadece universitede yuzeysel bir öğrenim görmüş biriyim. Beni bu denli istekli tutan sizin yazilarinizin yalin, doyurucu ve ufuk açıcı olmasi. Elinize sağlık,

    YanıtlaSil
  61. Hocam sizleri Azerbaycandan takip ediyoruz. Tebrik ederiz.

    YanıtlaSil
  62. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  63. Hocam bize de yılın ekonomi yazarının okuru ödülünü versinler o zaman :)

    YanıtlaSil
  64. Örnek bir insansınız Üstad. Saygı ve övgüyü hakkediyorsunuz...Saygılar...

    YanıtlaSil
  65. 1997 yılı hatıranız gerçekten yürek burkucu.Naçizane yapısal reform iradesi ve nafile olduğunu görme üzüntünüzü uzaktanda olsa hissettim. Yapısal Reformların bileşik kaplar gibi bir biriyle ilintili bir çok alanı kapsadığını, sistemi bütün olarak işler kılmayı gerektirdiğini bilmenize rağmen yinede kendinize düşeni yapmışsınız...Kurtardığınız Deniz yıldızı ve kurtarma çabanızdan dolayı teşekkür ediyoruz hocam.

    YanıtlaSil
  66. Tebrikler hocam tum yazilarinizi ilgi ve keyifle okuyorum ekonomi ile ilgilenen herkes icin cok kiymetli bir kaynak olusturuyorsunuz bunun odullendirilmesi beni de çok mutlu etti :) Başarılarınızin devamini dilerim.

    YanıtlaSil
  67. Tebrikler Hocam. Bilgiyi, ihtiyacı olanlarla karşılıksız ve isteyerek paylaşıyorsunuz. İki yıllık bir okuyucunuz olarak, en büyük ödülün ismini dahi bilmediğiniz , gönlünde sevgi kazandığınız yığınlar olduğunu düşünüyorum.
    Saygılar

    YanıtlaSil
  68. Sayın Hocam,
    Değerli bilgi ve görüşlerinizi bizlerden esirgemediğiniz için size sonsuz teşekkürlerimi sunmak isterim. Emeğinize ve kaleminize sağlık.. Ödül için tebrik ediyorum..
    Saygılarımla..

    YanıtlaSil
  69. konuları ele alışınız, anlatım üslubunuz, vücut diliniz, bilgi ve birikiminiz, öğreticiliğiniz, alçakgönüllüğünüzle bizim gönlümüzde her zaman yer etmiş biri olarak sizi tebrik eder, sağlık ve esenlik içinde nice yazılar yazmanızı, programlar yapmanızı ve bize de okuma ve izleme olanağı vermesini Allah'tan niyaz ederim, her şey gönlünüzce olsun...
    Kamil Birol Gülpınar

    YanıtlaSil
  70. Ustadim, Lisansim uluslararası ilişkiler üzerine. İktisatla tanıştıktan sonra sizi keşfettim. İktisat disiplinini analiz etmemde aşırı faydaniz oldu. Şuanda iktisat anabilim dalında yüksek lisans yapıyorum. Belki ben ve benim gibi insanların hikâyelerinden bihabersiniz ama baş aktör sizsiniz. Tüm yazılar ve yorumlar için cok teşekürler :)

    YanıtlaSil
  71. Hocam tebrik ederim. bu yazıyı yeni okuduğum için geç kalmış bir tebrik oldu kusura bakmayın :(
    hocam çalışma disiplininize hayranım. bu konuda bir tavsiyeniz olur mu? hangi duygu ve düşünceler sizi bu çalışma disiplinini sağlıyor merak ediyorum. saygılarımla.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Lozan Antlaşması 2023'de Bitecek, Biz de Madenlerimizi Çıkarabileceğiz!

Konut Fiyatları Niçin Eskisi Kadar Artmıyor?

Paradan Para Kaybetme Dönemi