Yazılarımın Alıntılanması Hakkında

Bugüne kadar 35.339.309 kez ziyaret edilmiş bulunan Kendime Yazılar bloğunda yayınladığım yazıları ücretsiz, şifresiz, engelsiz olarak kamuoyuyla paylaşıyorum. Yazılarımı bazı internet siteleri, dergiler ve gazeteler hatta youtube kanalları alıp kullanıyor. Bunun için ön iznimin olduğu zaten blogumda yazılı. Dolayısıyla böyle bir şey yapmak için izin veya onay alınmasına gerek bulunmuyor.

Bunu yapanlardan istediğim birkaç şey var: (1) Yazımın başlığını ve içeriğini değiştirmemeleri. (2) Yazının altında veya üstünde www.mahfiegilmez.com blog adresimin linkini vermeleri. (3) Adımın sitenin, derginin veya gazetenin yazarları listesine konularak sanki o sitenin, derginin veya gazetenin yazarıymışım ya da bu yazıyı oraya para karşılığı yazıyormuşum gibi bir hava yaratmamaları.  

Birçok gazete, dergi, site veya youtube kanalı bu saydığım kurallara saygılı davranıyorlar, kendilerine teşekkür ederim. Onların bu şekilde yazılarımı alıp yayınlamalarında bir sakınca yok. Buna karşılık bazı başkaları yazımın başlığını değiştiriyor ve sansasyonel bir başlık atıyor, bazıları yazarlarımız başlığı altında beni de sayarak yazımı oraya koyuyor, bazıları da bloğumun yukarıda değindiğim adresini yazıp link vermiyor. Böyle olunca birçok okurum, benim o yazıyı özel olarak orası için yazdığımı düşünüyor. Oysa ben yazılarımı kendime yazıyorum ve kamuoyuyla paylaşıyorum.

Bu blog dışında hiçbir yerde (sitede, dergide, gazetede) yazı yazmıyorum, youtube programım da bulunmuyor (sadece bilimsel dergilere bilimsel makale göndermem söz konusu.) O nedenle okurlarıma açıklamayı gerekli görüyorum; bilimsel dergiler dışında herhangi bir yerde benim bir yazımla karşılaşırsanız bilin ki o yazı bu blogdaki bir yazımdan alınmıştır. Herhangi bir değişiklik yapılıp yapılmadığını incelemek istediğinizde de lütfen bu blogdaki yazımın aslına bakınız.

Saygılarımla  

Mahfi Eğilmez

Yorumlar

  1. Seni seviyoruz hocam.
    Saygılar bizden.

    YanıtlaSil
  2. Mahfi bey'in bu blog ile yaptığı açık kaynak yazılım kodu paylaşımı gibi bilgisini topluma sunmaktır.

    Açık kaynak olması haklarının serbestçe ihlal edilme hakkını 3. kişilere vermez.

    Yazar, eserini açık kaynak olarak sunmak ile;

    - Eserinin hiç bir değişiklik yapılmadan yayınlanmasını isteyebilir.
    - Eserinin orjinal kaynağına aktif link ile paylaşımını isteyebilir.
    - Eserinin yukardaki şartlarda ticari ve ticari olmayan mecralarda paylaşımını isteyebilir.

    Bunlar yazarın (özelimizde Mahfi beyin) koyduğu paylaşım haklarıdır, bunlar olmadan paylaşım mümkün değildir.

    Yasal olarak ticari firmalardan ilgili sayfalar için reklam gelirinin, telif hakkı ihlalinin ve yazarın manevi tahribatının eser sahibine tazmini gerekir (Eğer hukuk var ise bunları 2-3 ayda sonuca bağlamalı).

    Ben de bir okuyucu olarak, bana hizmet veren bir yazarın maddi ve manevi olarak zarara uğratılmasından, hem toplum ferdi, hem de bireysel olarak zarara uğruyorum.

    Mahfi beyin açık kaynak eserinde istediği asgari şartlar yukarıdakilerdir.

    Açık kaynak eserlerde başka yazarlar ayrıca kendi koyduğu bazı diğer hakları da eseri ile beraber sunabilir.

    Yeniçağ gazetesinin ve diğerlerinin söyledikleri iç ses açıkça şunlardır.

    "Mahfi Eğilmez, biz sana saygı duymuyoruz, senin haklarında bizim hiç umurumuzda değil, sitene hak hukuk diye bir şeyler yazmışsın ama bir kulağımızdan girdi, diğerinden çıktı. Ancak, senin yazdığın içerik bize iyi para kazandırıyor, aldık koyduk siteye, parasını da kasaya attık. Hee evet biz de çomarız, hem de hırsızın okumuş, yazmış, kravat takmış haliyiz."

    Hukuk, böyle bir şeydir, şimdi bu gazeteler hukuka güvenip, yıllarca telif ödemezler. Aynı şekilde benim onlara hakaretlerim de yıllarca adliye koridorlarında dosya olarak durur.

    Arkadaşlar, Çomar'a kim olursa olsun Çomar demekten korkmayın.

    YeniÇağ gazetesini okumuyorum, sahibini bilenler bilenler burayı okuyordur, kendisine yazdıklarımı iletirlerse çok sevinirim.

    YanıtlaSil
  3. Hocam, yazılarınızdan cımbızlanan parçaları hakikaten o kadar aptalca ve sansasyonel başlıklar altında yayınlıyorlar ki akıl sükut ediyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayır işin kötüsü bilmeyen de bunu ben yazdım sanıyor.

      Sil
  4. Hocam,
    "Bugüne kadar 35.339.309 kez ziyaret edilmiş" diye bir rakam koymuşsunuz.

    Bende, 35,344,300 görünüyor, niçin?
    Verdiğiniz rakamda bir hata olabilir mi?

    :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende de 35.347.246 görünüyor. Ne oluyorsa artık :-)

      Sil
    2. Kedidir kedi..

      Sil
  5. Ben ilk başladığımda, 2 milyon civarındaydı.

    Hocam tek rakibiniz NYTimes.

    Milliyat(ış) ve Hürriyat(ış) sitelerinde cıbıldak ablaların resimleri ve elalemin yatak odası resimleri olmazsa bu kadar hit alamazlar tek bir konu ile ve yazar ile.

    YanıtlaSil
  6. Mahfi bey,

    Hititlerden günümüze bu topraklar bu kadar okunan bir ekonomi yazarı görmedi.

    Yeniçağ Gazetesi ve diğerlerinin ne paraları ne kaliteleri bu içeriği üretmeye yeter.

    O firmaların sahiplerinde biraz utanma olur, hem bir eser sahibinin üzerinden para kazanıyorlar,
    hem de en basit bir aktif linki bile vermeye tenezzül etmiyorlar.

    O firmaların sahiplerinden, o yazıları kopyalayan editöre kadar hepsi kalitesiz insanlar sürüsü, utanç verici bir durum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yenicag gazetesi hakkinda yazdiklariniza katilabilmem icin ne yaptigini da yazmaniz gerekir.

      Bu ülkede okunabilecek 3 gazete kaldiysa biri de Yenicag Gazetesidir.

      Sehabeddin bey yazdiklarinizin altini doldurunuz lütfen.

      Sil
    2. Adsız29 Nisan 2019 09:34
      Avukat bey merhaba :)))

      Sil
    3. Merhaba Sayin Hakimim..

      Sil
    4. 09.34,

      Yeniçağ ve diğerlerinin siyasi görüşlerini zerre kadar önemsemiyorum,
      Gazetecilik etik değerleri ve yayıncılık ilkeleri eser sahibinin haklarına saygı duymayı gerektirir, kendileri de bunları eşek -teşbihte hata oldu, eşeklere haksızlık oldu- gibi bilirler.

      Yazarın şikayet etmesi yeterli sebeptir, daha nasıl ne yaptıklarını anlatacağız?

      Yeniçağ sitesine baktım, benim 3-4 yıl önce kapattığım sitemden aldıkları içerikler hala duruyor, 23 tane yazımızı almışlar, 7 tanesini ben yazmışım. Hurriyet, Milliyet, Radikal, Ensonhaber, internethaber gibi sitelerin arşivlerinde de yazılarım hala duruyor.

      Yine Mahfi beye yaptıkları gibi link vermemişler, bizden kopyalayalardan aşırmışlar, vs...

      Yeniçağ'ın sahibi ve genel yayın yönetmeni benim üzerimden ve benim gibi pek çok kişi üzerinden maaş ve paralarını alıyorlar, o parayı almayı biliyorlar ama hak sahibinin sitesine aktif link vermeyi bilmiyorlar. Yaptıklarına tek kelime ile hırsızlık denir, ben başka kelime bulamadım.

      Biriniz Yeniçağ içeriklerini kullanmaya başlayın bir kaç gün sonra avukatları ile ihtar gönderirler. Bunların dürüstlükleri bu kadardır. Ama bizim içeriklerimizi kullanarak, reklam verenlere pazarlama yapmak hoşlarına gider, bunlara ben hoşt derim.

      Emre Alkin de bugün Mahfi beye destek vermiş, Mahfi bey gibi bu içerikleri sağlayanlar, bizler gibi insanlara faydalı olmak için bu içerikleri üretiyorlar, ben hepsinden çok faydalanıyorum.

      Yeniçağ gibi sırtlanlar her zaman çıkacaktır, bu yazdıklarımızı da kitleler onların bizlere ne kadar zarar verdiğini göstermek için geleceğe kayıt olarak bırakıyoruz.

      Mahfi bey konudan rahatsızlığını dile getireli bir kaç gün olmuş, hala edebince bir özür dilemeyi bile Yeniçağ gibi fırsatçılar becerememişler. Onlardan bunu beklemek bile boş.

      Yeterince altı doldu mu?

      O sitelerde benim bile yazılarım olduğu için istediğim gibi konuşurum, çok istiyorlarsa avukat ordusu tutsunlar, iki sırtlandan korkacak olsaydık ormana dalmazdık.


      Sil
  7. Pek çok iktisatçı hükümet korkusundan sinmiş vaziyette, buna ünlü iktisatçılar da dahil.Muhaliflerden bir kaç cesur olanı da sesini sosyal medyadan duyurabiliyor. Sırf Ege Cansen'i retwit etti diye geçenlerde Mustafa Önsel'i göz altına almışlardı..Mahfi Bey eleştiri dozunu usataca (zekice) ayarladığı için hükümetin şimşeklerini üzerine çekmiyor..Yazıları da değerli olunca bala üşüşen arılar gibi Oda.Tv Yeniçağ ve diğer bazı inernet siteleri alıp yayınlıyor..Arıların kurallara uyması lazım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İşte bu. Demek istediğim budur. Ben kendi tercihime göre yazıyorum, buna saygı durulması lazım. Beğenilmiyorsa almazlar olur biter.

      Sil
    2. Dediğiniz gibi ben de Hocamızın politikalarla ilgili eleştirilerini çok zekice Ve ustaca yaptığını düşünüyorum.Sinirlenmeden ,agresifleşmeden lafı gediğine koyuyor.FaiK Öztrak'a çok benzetiyorum kıvrak zekasını.Ne hikmetse ikisi de eski Hazine müsteşarı.

      Sil
    3. Ya bu olay bana kalirsa komplo
      nereden tutarsaniz elde kaliyor
      Etik yok kaynak gosterme yok
      Hocayi guya gazetemize demec veriyor imaji uyandirip soyelnememis yazilmamis bir ifade uzerinden iktidar tarafindan spekulator tahtina oturtma var. Yani hedef gosterme gibi bisey bu.
      Carpitmayi da asiyor.
      Bana kalirsa en kaba tabirle sarlatanlik bu heralde

      Sil
    4. Adsiz 01:49 Mahfi Hoca diyor ki benim 3 tane hassasiyetim var bunlara uyulursa benim icin sorun yok.

      Siz olayi biraz abartmis ve sirazesinden cikartmissiniz.

      Etik yok kaynak gosterme yok, diyorsunuz ve bu yüzden Hocayi spekülatör ve hedef tahtasina oturtuyorlar diyorsunuz.

      Hoca adi ve kaynagi belirtilmeden yayinlanan bir yazisi üzerinden nasil hedef tahtasinda olur anlayamadim.

      diyelim ki (Batarelin istedigi olsun) Yenicag Gazetesi Hocanin bir yazisini kullnamdigi ifadeleri arasina sokusturarak yayinladi. Bu durumda hükümet bu yayini Mahfi Egilmez yazisi olarak mi degerlendirecek ve spekülatör tahtina oturtacak yoksa Yenicagi mi?

      Hoca acik kanalda Kendime Yazilar blogunda ayni yaziyi yazdigi belliyken Yenicagdaki yazi Hocayi ne sekilde baglar.

      Kaldi ki Hoca da bircok yayin kurulusu kendisinin belirledigi kurallara uydugunu, bir kisimin ise uymadigini söylüyor.

      Bu kadar abartili hüküm ve söylemlere gerek yok. Aslinda bana kalirsa komployu kurgulayan sizsiniz.











      Sil
    5. Kardesim 11.25
      baslioga bakmak yeterli
      baslik ne diyor
      Mahfi egilmezden korkutan dolar tahmini....
      Olmayan bir demec olmayan bir tahmin.
      Bahsi gecen yazar zaten benim bildigim 2 yildir tahmin mahmin yapmiyor sakiniyor..
      Dahasi sirf bu baslik uzerinden twitterda surda burda hedef arayan trol tayfalari var
      dahasi dusman arayan bir kesim var yok spekulator vs diye..
      dahasi sirf bir kelime yuzunden demec yuzunden bir twitter begenisi yuzunden bir retweet yuzunden g. altina alinanlarin oldugu ulkede
      bu turden olmayan ifadeler uzerinden basliklar demec vermis gibi edalar dolayli yoldan hedef gostermektir kotu niyettir.

      Ben komployu kurgulamiyorum kurgulayanlar ortada bu ortama zemin hazirlayanlarin oldugu ulkede kafani kasisan dikkat edeceksin
      iftira atma ne demek komployu kurgulayan benim ayiptir bir durumu betimliyorum sadece

      Sil
    6. 12:40 Kardesim. Benim anlatmaya calistigim farkli birseydi. Senin ve diger yorumculari tespitleri dogru. Burada bir sorun yok.

      Ben diyorum ki. Hocanin acik bir blogu var ve burada herseyi en ince ayrintisina kadar yaziyor zaten.

      Bu yazilardan alintilari veya tamamini yayinlamak isteyen bir gazete Hocanin kurallari cercevesinde aynen yayinliyor ise burada bir sorun göremiyorum. Hocaya göre de sorun yok.

      Hocanin bu yazisi örnegin Dolarin 3 aylik dönemde olaganüstü artis gösterecegine yönelik tespit ve veriler iceriyorsa bu yazi o gazete icin habr degeri tasir.

      Gazetecilik blog yazarligi gibi degildir. Örnegimizde oldugu gibi yazida Dolarin beklenenden fazla yükselecegi bilgisini veriyor ve o gazete sürmansetten "Mahfi Egilmezden korkutan dolar tahmini" basligi atmis olmasi Mahfi Egilmeze atfen bie betimleme degildir. Gazetenin yorumudur ve sorumluluk ona aittir. O gazetenin okuyucusu da yaziyi okuyunca korkup korkmayacagina kendi karar verecek.

      Fakat.. dediginiz ve denilen sekilde o yazinin icerigi degistirilmis ve baska seyler sokusturulmus ise tabii ki haklisiniz. Burada da Hocanin kanuni haklari devreye giriyor ve isterse hukuki kanallardan dava acar ve hakkini arayabilir.

      Sil
    7. “İsterse hukuki kanallardan dava acar ve hakkını arayabilir”Abi şahsi değil üzerinize alınmayın ama bu kelime beni küfür gibi rahatsız ediyor

      Sil
  8. CHP AK partinin birarada oldugu CHPnin Ekonomi yonetimini eline aldigi Turkiye ittifaki hakkinda ne dusunuyorsunuz?
    Koyu bir chpli olarak CHPnin ak parti ile ittifakini hayirli buluyor ekonomi yonetimin derhal chpye verilmesini istiyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir şey düşünmüyorum.

      Sil
    2. 19:35 Koyu bir chp'liye hiç yakıştıramadım.Akp hiç ekonominin yönetimini verir mi? Ekonomik çöküntünün sorumluluğunu verir, verse verse.Akp'yle ittifak akla ziyan (özellikle chp için)

      Sil
    3. Koyu bir CHP linin böyle bir ittifaka sicak bakmasi inanilir gibi degil.

      "Akilsizligi ve ahlaksizligi mesrulastiran partinin"" sadece 17 yilda koyu bir CHP liyi bile istenilen kivama getirmis.

      Bu bir siyaset dehasidir.

      ""Bükemedigin eli öpeceksin"" mi diyelim?

      Sil
    4. CHP Ak parti ile birlesmeli Cumhuriyet Adalet Halk Partisi olmali Turkiye ittifaki ile ancak duzeliriz.
      CHP ekonomi yontimini eline almali

      Sil
    5. Kendisini pkk ile özdeslestiren siyasi oyunlari ve propagandayi bertaraf edemyen chp ye mi ekonomiyi teslim edecegiz?

      Sil
  9. Ben de sizi Yenicag gazetesi yazari olarak biliyordum. Blogunuzu yeni kesfettim.
    Acaba korkutan dolar tahmininiz nedir
    falinizda neler var bizimle paylasir misiniz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Saka saka :)

      Sil
    2. Hocayi Yenicag gazetesi yazari olarak görebilmeniz icin kendisinin hergün orada bir yazi yazmasi ve sizin de onu okumaniz gerekir.

      Bu mümkün olmayacagina göre böyle bir zan Dogru degil. Batarelin gazina gelmis salliyorsunuz.

      Yenicag okuyan biri olarak Hocanin yazilarinin söylenilen sekilde manipüle edilip okuyucuya aktarildigini sanmiyorum.

      Bu sekilde karalamalar ile ufak ufak Yenicag gazetesi icin marim zemin hazirlanmiyordur.

      Sil
    3. Ya okumaniz mi yok
      saka saka demisiz 28 nisan 2019 saat 21.17de
      siz ise hala salliyorsunuz
      batarel kim o kim bu kim kardesim
      alt tarafi bir saka yaptik...

      Sil
    4. Tamam tamam.. cok güldüm simdi saka oldugunu yazinca.

      Sil
  10. Asil komplo bu iste
    amac sansasyonel basliklar yaparak soylenmemis seyleri soylemis gosterek Bu blogun yazarini hedefe oturtmak. Bunu da yapan havuz medyasi degil
    durustluk dogruluk ahlakcilik ulusalcilik milliyetcilik naralariyla muhalificlik oynayan medya

    Bunlara diyecegimiz sey sudur
    basin gidin kendi kumunuzda oynayin havalar isindi. Birakin dusun yakamizdan
    Once basin etigini ogrenin sonra basin hukukunu biraz ahlak varsa da hukuktan da cakiyorsaniz tezkip yayinlayin ozur dileyin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne zaman ve nasil söylediginiz sekilde yapmistir. Tarih ve örnek verebilirmisiniz?

      Sil
  11. Türkiye gıdaya ihtiyaç duyar gibi aydına ihtiyaç duyuyor. Birbirine söven, katşı tarafın değerleriyle oynayan, bu arada kendi değerlerine de zarar veren gerçeklerle değil ideoloji veya menfaatleriyle düşünenlerden bıkmış. Bizi başka dünyaların kalıplarına sokmak isteyen, kendimiz gibi kalarak gelişmek yerine Almanin Amerikalının davranışlarını veya ideolojilerini sergilememizi isteyenler bir istifra gibi bünyede daralma oluşturuyor. İnsanlar aydına aç ve bunu bilenler bu sefer de halkın bu hassasiyetini istismar ederek sevilen aydinlari kullaniyorlar.

    YanıtlaSil
  12. Hakedeni verin mahkemeye hocam gözünün yaşına bakmayın

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mahfi Hocam paylaşma izni vermiş ama maalesef günümüz medyası her şeyi çarpıttığı gibi Mahfi Hocanın da paylaştıklarını çarpıtıyor.

      Sil
  13. Sizi, sizin sitenizden takip ediyorum. Dingin, sadece yurt sevgisi ile "verilere dayalı" açıklama, yorum ve gerçekçi çözüm önerileriniz bilgi dolu. Benim için sizi asıl önemli kılan özelliğiniz, *mikro siyasete* olan mesafeniz..
    ODATV nin yazılarınızı sembolik te olsa, telif ücreti ödemeden yayınlanmasına hayret ettim;oysa bu konuyu," başka mecralar için" sık gündeme getirirler.
    Ben, sizi ilk Patasana ile tanımıştım, iyi ki tanımışım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hala ayni nakarat. Belli ki Hocanin yazisini okumadin bile. Hoca telif hakki istemedigini yazmis? Istedigi 3 kriter var hepsi bu. Okumadan hüküm vermenize de ben hayret ediyorum.

      Sil
  14. Mahfi Hocam, elinize yüreğinize sağlık. Sayenizde çok şey öğreniyor ve farkına varıyoruz. Birde bu açık yürekliliğiniz ve paylaşımcı özelliğinizden ötürü sizi kutluyor ve çok teşekkür ediyorum.

    YanıtlaSil
  15. Çok özür dilerim, Anitta'nın Laneti adlı kitabınızla tanımıştım. Patasana, Ahmet ÜMİT'in kitabı idi.

    YanıtlaSil
  16. Bir de şöyle bir durum var. Sırf hükümet karşıtı olsun diye ekonominin kötü gittiğine dair bir yazı olunca hemen alınıp yayınlanıyor medyada. Ekonominin iyi olduğunu söylemiyorum. Biz de eleştiriyoruz ancak yapıcı olmak önemli. Adamlar ekonominin kötü gittiğine dair bir yazı buldular mı yazarını da hele hele biraz seveni varsa yazarın kendilerinden gibiymiş gibi gösterip bakın bu da bizden bu da hükümet karşıtı tarafta diyorlar ve hükümetin ülkeyi iyi yönetmediğine yazarların kendilerine itibar edip güvendiğine dair imaj veriyorlar. Yazarlar hükümet tarafında olmak zorunda değil tamam ama hükümet karşıtı tarafın fevri hareketlerine alet edilmeye çalışılıyor. Bence sayın yazar bu yönde onlara -farkında olmadığına içtenlikle inanıyorum- bir umut vermiş.

    YanıtlaSil
  17. Mahfi hoca'nın şurada yazacağı 10 satır yazının telif hakkı ne olabilir? Son derece verimli geçmiş bir ömrün akıl ve tecrübe imbiğinden süzülmüş fikirlerin bedeli ne ise odur, kısacası bedeli aslında yoktur. Bu fikirleri kendisi gönüllü olarak isteyene ücretsiz sunuyorsa, karşılığında da sadece değiştirilmeden kullanılmasını ve sitesindeki orijinal yazıya link verilmesini istiyorsa bunu yapmamanın nedeni ve tanımı nedir, bilemiyorum. Burada kötü niyet olduğunu sanmam, olsa olsa yol yordam bilmemektir, cahilliktir, özensizliktir. Aslında bunlar da kötü niyet kadar, hatta belki daha tehlikeli özellikler ama ne yazık ki bu durum ülkemizde vaka-i adiyeden oldu, reaksiyon gösterene şaşkın gözlerle bakıyorlar. Bunlar da okumuş-yazmış insanlar. Gerçekten yazık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Su ana kadar ki en Dogru yorum..

      Sil
  18. Ekonomide yaşanan geriye gidiş devam ederken döviz kuru karşısında Türk lirası değer kaybediyor. ""Bu durumu kendisine ait internet sitesinde kaleme alan ekonomist Mahfi Eğilmez de değerlendirdi.""
    Kaynak Yeniçağ: Mahfi Eğilmez'den korkutan dolar uyarısı!

    tirnakladigim metindeki anlatim bozukluguna bakin hele!!!! Hadi anlatim bozuklugunu birakin bilincalti nelere kadir guyya bize degerlendirdi demeye getiriyor diyecek ama Turkcesi yetmiyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben yukaridaki yazida bir gariplik göremedim. Anlatim bozukluguna ile Mahfi Hocanin yukaridaki serzenisin ne alakasi var?

      Sil
  19. Sayın Hocam, kendinize yazdığınız bu yazıları kamuoyuyla paylaşarak toplumu aydınlattığınız, bunun için ayrıca emek harcadığınız için size minnettarız. Aşağıdaki arkadaşımızın da söylediği üzere; saygı bizden.

    YanıtlaSil
  20. Yenicag mi yol yordam bilmiyor?

    Boyle profesyonellerin yaptigi direk hirsizlik ve hak gaspidir, aynen dediginiz gibi cahillik ve ozentisizliktir.

    O yenicag denilen copluk sahibi ve cok editorleri beni cok isterlerse mahkemeye verebilir, hirsiza hirsiz demek suc degildir. Sahibinden editorune kadar yaptiklarinin ismi hirsizliktir.

    YanıtlaSil
  21. 2001 yılında Hazineye kısa vadeli avans verilmesi kaldırılmıştı. MB'nin Ocak ayında Hazineye verdiği para ne oluyor?

    YanıtlaSil
  22. Sizce Islam baris dini midir?
    Muslumanlar niye siddet yanlisi kafa kesme isleriyle yalanla dolanla yolsuzlukla ugrasiyorlar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mesele hristiyanlik, muslumanlik vs. degil. Alcak olan her zaman alcaktir. Dursutluk her insana yakismaz.

      Sil
    2. Semavi dinler denen ortadoğu kökenli dinlerin hiçbiri barış dini değildir. Eğer hayat iyi ile kötü arasında seçim yapmanızı gerektiren bir sınavsa ve siz bu üç dinden birine mensupsanız daha en baştan sınavdan çaktınız demektir zira bu dinler sadece kendilerinden olanı insan, diğerlerini ise ezilmesi, harcanması gereken yaşam formları olarak görürler.

      Sil
    3. Gercek Islam bu degil. Huzur saadet baris mutluluk refah ahlak Islamda

      Sil
    4. Huzur saadet baris mutluluk refah ahlak Islamda ise, bana yeryüzünde mesut, baris icinde, rfah icinde, ahlakli yasayan bir müslüman ülkesi adi söyleyebilirmisiniz?

      Ben Islam veya diger dinlere ait degilim.. Gercek Islam bu degil diyorsunuz. Ben müslüman olmaya karar versem gercek islami nerede bulacagim ve yasayacagim söyleyebilirmisiniz?

      1500 yildir gercek islamin bir türlü bulunamamis olmasini neye bagliyorsunuz?



      Sil
    5. 23.12
      Dubai var
      Ortam super is var refah var zenginlik var huzur var isinden cikan adam hemen yanibasindaki denize gidebiliyor.Kadinlara baski yok araba kullanabiliyorlar teror yok daha ne olsun

      Sil
    6. Adsiz 12:51

      Yani siz simdi diyorsunuz ki gercek Islam Dubaide öyle mi?

      Isinden cikan adamin yanibasindaki denize girebilmesi, kadinlara baski olmamasi, araba kullanmasi ve terör olmamasi gercek Islam icin yeterli kriterlerdir.

      Ben artik rahatlikla müslüman olabilirim o zaman. Verdigin cok önemli ve Islam ile ilgili fikirlerimin mucizevi bir sekilde degismesini sagladigin bilbiler icin eyvallah.

      Gelecek yildan itibaren barisin olmadigi, refahin bulunmadigi, ahlaksiz insanlar toplulugu, barisin olmadigi, kargasanin ve insan haklarininin ayaklar altinda oldugu, kadinlarin birakin araba kullanmayi sokaga bile cikamadigi, her erkegin 4 kadin ile evlendigi, incil kurslarinda kiz ve erkek cocuklarina tecavüz edildigi su anda yasadigim ülke olan Norvec ten göc ediyorum.

      Huzura ve barisa Dubaiye müslüman kardeslerime kavusmak icin sabirsizlaniyorum.

      Sil
    7. 12:51 eger ironi yapmiyorsan, ne kadar zavalli oldugunun farkinda degilsin degil mi?

      Neden yasadigin ülkeyi örnek olarak vermiyorsun. Yoksa saydigin o degerler yok mu? Utanc verici bir durumdayiz maalesef. Müslümanlikla uzaktan yakindan alakasi olamayan Dubai yi örenk vercegine kafani kaldir etrafina bak.

      Gör artik Islam nasil yasaniyor yasadigin ülkede..

      Alanya Müftülüğü, Alanyaspor’un trafik kazasında hayatıni kaybettiği oyuncusu Josef Sural ile ilgili yaptığı açıklamada, """Müslüman olmayanlar için rahmet okunmaması gerektiğini belirtmis""".

      Bunu söyleyenin kim olduguna dikkat et. Sen ne demistin, "refah ve ahlak Islamda"

      Refahin olmadigini sen de biliyorsun ben de.. Ahlak da kalmamis farkindamisin?

      Sil
  23. Mahfi hocam maillerinize bakar misiniz

    Sizi dinlememeleri onlarin sucu bos verin :) tatli caninizi uzmeyin :)

    Saygilar

    YanıtlaSil
  24. Hocam, Sakarya'nın Karasu ilçesinde bir kitap dükkanımız var. İletişime geçsek sizinle, bir imza günü olsa , gelir miydiniz? Saygılarımla... (İletişime nasıl gecmeliyiz, eğer mümkünse )

    YanıtlaSil
  25. Hocam nacizane önerim, muhtemelen yukarıdaki yazınız bir süre sonra unutulacağından her yeni makalenizin altına kısaca "alıntı yapılacak ise yukarıdaki belirttiğiniz 3 maddeyi" dip not olarak yazarsanız sanırım faydası olacaktır.
    Saygılar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Artık makale yazmıycam, dip nota ihtiyaç yok.İnatlaşmanın sonu pişmanlıktır.Kibirin en tehlikeliside (gizli) olandır..Hoşçakalın

      Sil
    2. Sayın Adsız 11:43

      Artık makale yazmayacak olmanıza sizin adınıza üzüldüm ama daha önce de makale yazdığınızdan haberim olmadığı için ne kaybettiğimizi anlayamadım. Bence şimdilik kimse okumuyor olsa da siz yazmaya devam edin, yazdıkça Türkçe'nizin zaman içinde ne kadar düzeldiğine siz bile hayret edecek ve eminim sonunda anlaşılabilir metinler ortaya çıkarmayı başaracaksınız...

      Sil
  26. BDDK yine güzelleme yapmış. neymiş bankacılık sektörünün sermaye yeterlilik rasyosu %16 imiş!. bak sen!. o yüzden mi bankalara kaynak aktarımları yapılıyor. madem bankalar bu derece sağlam da o yüzden mi dibs ler verilecek dedi hazine-maliye bakanı!. neymiş mart ayında sorunlu kredi oranı %4,04 oranında gerçekleşmiş. o halde ekonomi küçülmüyor demek ki. konkordatolar iflaslar yok yani değil mi?. yahu artık siyasetinden bürokrasisine ekonomisinden insanlarına kadar herşeyimiz yalanlar üzerine kurulu.. böyle bir ülkede yaşamak zorunda bıraktığı için tanrıya da kızıyorum.

    YanıtlaSil
  27. Ekonomi mezunu bir pazarlamacı olarak yazılarınızı çok severek takip ediyorum.
    Saygılarımla hocam.

    YanıtlaSil
  28. Hocam MB'nin net rezerv meselesi ne olacak? Bir sıkıntı var gibi ama... Yabancılar iyice işkillendi. Tası taragı toplayıp gidecekler gibi mi ne?

    YanıtlaSil
  29. Merkez Bankası Başkanı AÇIKLAMA(MA) yapmak için toplantı düzenlemiş!
    Zaten bu millet ne çekiyorsa bu kabil "âlemi kör kendini akıllı zanneden" zevattan çekmiştir. Bağımsız kurumlarmış!

    YanıtlaSil
  30. Hocam Merhaba

    Sayenizde ailece ekonomi bilimine ilgi duymaya başladık. Yazılarınızı ilgi ile takip ediyoruz. Üstüne biz de kendi aramızda yorum yapıyoruz. Güzel bir farkındalık oldu hocam. Teşekkür ederiz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kusura bakmayin ama, Hoca burada iktisat ve ekonomi dersleri vermiyor. Ülkemizin icinde bulundugu ekonomik durumu istatistiki veriler ile ortaya koyuyor ve bu baglamda cözüm önerileri sunuyor.

      Özellikle ülkemizin rezil ekonomik gösterge ve verilerinin sergilendigi bu yazilardan ekonomi bilimine hem de ailecek ilgi duymaniz gercekten inanilir gibi degil. Takdir edilecek, hatta akademik tez konusu olabilecek bir durum.

      Umarim bu konu ile ilgili bir bilimadami arastirma tezi hazirlar.

      Sil
  31. Hocam yüksek lisans tezimin benzerlik raporunu aldıktan sonra sadece bir yerde yazım hatası yapmış olduğumu fark ettim. Bunu da sizin yazılarınızdan birinde 3 cümleyi doğrudan almış olduğum, fakat alıntı yaptığım kaynağı belirttiğiniz biçimde (doğru şekilde) gösterdiğim bir paragrafım oluşturyordu. Nasıl olmuşsa dalgın bir anıma denk gelmiş tırnak içine almayı unutmuşum, sorun olmaz ufak bir hata tavsiyelerine rağmen içime sinmedi ve enstitüye teslim etmiş olduğum tezi enstitü ile irtibata geçip hazır yayınlatmamışlarken güç bela düzenledim. Üstelik bunu yaptığımda günlerden pazartesi idi geçen hafta cuma günü fark etmiştim, sorun olmayacak gibi görünen ufak bir hatayı büyük aksiliklere rağmen düzeltip şu anda da yazınızı gördükten sonra büyük bir şok içindeyim. Sanki neler çektiğimi hissetmişsiniz gibi (üniversiteden farklı şehirde ikamet ediyorum büyük engeller içinde bu durumu organize ettim) benim yazım kamuya açık yeter ki alıntı yaptığınız kaynağı doğru gösterin yeterli demişsiniz.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Lozan Antlaşması 2023'de Bitecek, Biz de Madenlerimizi Çıkarabileceğiz!

Konut Fiyatları Niçin Eskisi Kadar Artmıyor?

Paradan Para Kaybetme Dönemi